Foto: Gedulgt

Gedulgt byder på festlige julecocktails

Gør julen ekstra festlig med Æbleskiven, Walking Home for Christmas eller Merry Berry Christmas.

Aarhus’ skjulte perle, Gedulgt, er klar med årets julemenu, der taler til alle sanser. Med tre unikke og festlige cocktails er der helt sikkert noget for enhver smag – og de kan nydes, mens du hygger dig i de stemningsfulde lokaler.

Hvis du er i sidste øjeblik med alle julens gøremål, og du simpelthen ikke kan nå forbi Gedulgt inden juleaften, så frygt ej. Gedulgt holder også åbent fra den 26. december til den 29. december mellem jul og nytår, så her har du mulighed for at få et sidste skud jul i form af en lækker cocktail i den skjulte baggård.

Æbleskiven

Hvem havde troet, at en æbleskive kunne indtages i flydende form? Om ikke andet er det altså muligt hos Gedulgt. Den første cocktail på julemenuen er nemlig ‘Æbleskiven’ – og selvom navnet mest af alt får tankerne hen på syltetøj og flormelis, så er det altså ikke det, du får med den farvestrålende cocktail. Du kan derimod glæde dig til en perfekt kombination af kardemomme, vanilje, hindbær, æblejuicereduktion, æbleeddike, kernemælksvalle, æggeblomme og vigtigst af alt en god julefrokost klassiker, Aalborg Krone Aquavit. SKÅL blev der sagt.

Læs også: 10 spisesteder, der åbnede i 2022, som du bør prøve

Walking Home for Christmas

Gedulgt har lavet cocktailen, der falder på et tørt sted ovenpå en dejlig (og muligvis lidt udmattende) juleaften med familien. Med ‘Walking Home for Christmas’ får du en sjus whisky med Johnnie Walker Gold Label, der er godt komplimenteret af et dejligt skud kaffe. Derudover byder cocktailen på havremælk, mandel, orgeat sirup og krydderier fra ingefærkager, der giver dig en sidste dosis af julens traditionelle, varme smagstoner. Udover en dejlig julesmag er Walking Home for Christmas også prydet med fint sne og lidt grønt på toppen.

Læs også: Nyt twist på risalamande hos caféen Emma Emma

Merry Berry Christmas

Den sidste cocktail på julemenuen er ´Merry Berry Christmas´. En frugtig og forfriskende sag, der er lavet på Michters Bourbon, tranebær, ahornsirup og Inca bitters. Sidst men ikke mindst er juleingrediensen i denne cocktail en granfyrsnaps, der går godt sammen med de lækre bær. Selvom Merry Berry Christmas er en julecocktail, har den dog også et mere elegant udtryk, der kalder på det stiveste puds og årets sidste store begivenhed. NYTÅR!! Så skynd dig ud med vennerne og tag forskud på festlighederne.

Læs også: Juleshake med brunkager hos The Burger Concept

Perfekt til julehygge

Se alle