Foto: Restaurant MALT

Gastro Week er tilbage: Forkæl dig selv med lækker mad til megagode priser

Fra 10. til 30. oktober fejrer restaurantfestivalen Gastro Week atter den gode madoplevelse. Her kan du besøge en række af Aarhus’ skønne restauranter – og billetterne får du selvfølgelig til en meget favorabel pris.

Efterår betyder kortere dage, smukke farver i naturen – og naturligvis masser af lækker mad.

Traditionen tro kan du nemlig i de mørke måneder være med til at fejre den gode madoplevelse, når restaurantfestivalen Gastro Week løber af stablen. Her kan du fra 10. til 30. oktober få serveret superlækre retter til megafine priser på 16 af Aarhus’ dejlige restauranter.

Vi har listet, hvad du kan glæde dig til at sætte tænderne i under festivalen – og du kan godt ha’ en serviet klar til at tørre mundvandet væk, for det er altså virkelig gode sager, restauranterne byder på.

Restaurant Anker

Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Det er havets guld, der er på menuen hos Restaurant Anker, hvor du til Gastro Week får både første parket til vandet, en velkomstdrink og tre retter for 299 kroner i perioden fra 10. til 30. oktober.

Forretten byder på kammusling tatar med agurk, bladselleri og chili, mens hovedretten består af stegt kulmulefilet på kartoffelpuré med variation af efterårsbeder og skilt fiskevelouté. Middagen rundes af med stegte blommer med sprød Mille Feuille og blomme-iscreme.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Anker her

Foto: Restaurant Anker

Restaurant Havnær

Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus C

På Havnær er visionen at skabe autentiske oplevelser med gastronomi og personlighed – og så er hovedfokus på råvarer fra havet. Under Gastro Week kan du på udvalgte datoer i perioden fra 11. til 20. oktober få fire retter for 399 kroner.

Første ret består af helleflynder, røget smør og grillet kål, hvorefter du får serveret fiskebisque, jomfruhummer og selleri. Herefter kan du se frem til rødtunge, hyldeblomstgulerødder og skovens svampe, mens desserten byder på æble, saltkaramel og vaniljefløde.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Havnær her

Foto: RAIS Foto

Restaurant MALT

Ceresbyen 64-68, 8000 Aarhus C

Et glas kølige bobler og 10 retter – serveret som social dining. Det er, hvad du kan se frem til hos Restaurant MALT fra den 20. til 22. oktober under Gastro Week.

Prisen for herlighederne er 499 kroner per snude, og menuen – ja, den får du først afsløret på aftenen for dit besøg. For nu kan du glæde dig til et besøg i MALTs historiske rammer: Restauranten har nemlig hjemme i det gamle Ceres Bryggeri og har derfor et spændende udvalg af øl til maden.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant MALT her

Foto: Restaurant MALT

Restaurant Ferdinand

Åboulevarden 28, 8000 Aarhus C

En vaskeægte Aarhus-klassiker – dét er Restaurant Ferdinand ved åen. Her er kvalitet og godt håndværk i fokus, og til Gastro Week får du tre retter for 299 kroner i perioden 13. til og med 22. oktober.

Middagen indledes med hjemmelavet coppa med hengemte tomater, bagt græskar og mizuna, hvorefter du får serveret stegt vesterhavsfisk med blåmuslinger, grillet grønt og kartoffelgratin. Desserten lyder på Københavnerstang a la Ferdinand, ananas, vanilje og chokolade.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Ferdinand her

Foto: Restaurant Ferdinand

Rømer

Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C

Det er det latinamerikanske køkken, der er inspirationskilden hos Rømer ved åen – og det betyder social dining og masser af smag! Til Gastro Week kan du i perioden 13. til 29. oktober få tre retter for 299 kroner.

Forretten består af chilenske rejer i spicy tomat, avokado, forårsløg, urteolie samt sprøde tostadas. Derefter serveres glaseret okse, stegte broccolini, kål, sauce på røget chipotle samt patatas bravas, mens aftenen afrundes med chokolade, passionsfrugtmousse og saltet karamel-is.

Køb din Gastro Week-billet til Rømer her

Foto: Rømer

Tapashi

Klostergade 52, 8000 Aarhus C

Tapas og sushi er i højsædet hos Tapashi, der til Gastro Week byder på en menu til to personer for i alt 399 kroner på udvalgte datoer mellem den 10. og 27. oktober. Du og din medspiser kan vælge mellem to menuer.

Menu 1 består af otte styk uramaki chili tempura, otte styk uramaki red fuji, fire styk hosomaki avokado, fire styk hosomaki agurk, otte styk kaburimaki pink lady samt to portioner creme brulee.

Menu 2 byder på to styk nigiri laks, to styk nigiri tun, seks styk hosomaki tempura med spicy dip-topping, otte styk uramaki red fuji, otte styk kaburimaki rainbow, seks styk ebi tempura, seks styk rispapir grøn æble samt to japanske Sapporo-øl.

Køb din Gastro Week-billet til Tapashi her

Foto: Tapashi

Café Hack

Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Nyd en årstidsaktuel middag i historiske omgivelser på Café Hack, der har hjemme lige ved siden af smukke Aarhus Teater. Til Gastro Week får du fire retter for 399 kroner i perioden 11. til og med 28. oktober.

Til velkomst får du serveret et glas Cava og en appetizer, så du er helt klar til forretten: Røget dyrekølle, glaskål, bagte jordskokker, svampe og sprød grønkål. Hovedretten byder på rosastegt kalveculotte, sellerifondant, selleripuré, syltede sennepskorn, æbleskysauce samt knuste kartofler med urter.

Som afslutning kan du glæde dig til solbærmousse med ristet rug, hvid chokolade, syltede solbær og vaniljeis.

Køb din Gastro Week-billet til Café Hack her

Foto: Café Hack

Restaurant Atrium

Store Torv 4, 8000 Aarhus C

I hjertet af Aarhus finder du Restaurant Atrium, der har hjemme i det smukke, luksuriøse Hotel Royal. Her er maden inspireret af det klassiske køkken, krydret med moderne ingredienser. Under Gastro Week får du et glas bobler samt tre retter for 599 kroner på udvalgte datoer mellem 10. og 20. oktober.

Begynd aftenen med et glas velkomstbobler, hvorefter du får serveret laks med yuzu kosho, sprød kartoffel og muslingeskum. Dernæst byder middagen på gris fra Ladegaard Duroc med rødbede i variation og raddicchio, mens desserten står på miso-is med jordskok og æbler.

Til middagen er der desuden hjemmebagt brød med friskpisket smør samt vand ad libitum.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Atrium her

Foto: Restaurant Atrium

Den Lille Kro

Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C

Traditionel, dansk mad er i højsædet hos Den Lille Kro – og det afspejler sig naturligvis også i den dejlige menu under Gastro Week. Her får du en velkomstdrink og tre retter for 299 kroner fra den 10. til og med 30. oktober.

Efter velkomstdrinken kan du se frem til klar hønsekødssuppe med boller, mens hovedretten byder på kalv stegt som vildt med waldorfsalat, hvide kartofler, syltede bær og vildt sauce. Til dessert er der intet ringere end rom-fromage med flødeskum og knas.

Køb din Gastro Week-billet til Den Lille Kro her

Foto: Den Lille Kro

Brasserie Piaf

Jægergårdsgade 40, 8000 Aarhus C

Klassiske franske retter med et moderne touch. Dét er fokus hos charmerende Brasserie Piaf, der til Gastro Week byder på velkomstbobler og tre retter for 399 kroner fra den 10. til 30. oktober.

Mens du nyder et glas af husets bobler, kan du glæde dig til aftenens første ret: fiskesuppe med dampet fisk, sprød parmesan og urter. Herefter står den på rosa kalv, rodfrugter, syltede svampe, selleripuré og pebersauce, inden middagen rundes af med nougattærte med sorbet og chokoladecrumble.

Køb din Gastro Week-billet til Brasserie Piaf her

Foto: Brasserie Piaf

Restaurant Le Pagnol

Sønder Allé 29, 8000 Aarhus C

Hos hyggelige Le Pagnol er det både det franske og italienske køkken, der har sat sit præg på menuen. Det kan du selv opleve til Gastro Week: Her kan du vælge mellem tre retter til 299 kroner eller fire retter til 399 kroner på udvalgte datoer fra den 10. til 30. oktober.

Vælger du tre retter, kan du se frem til hummersuppe, ribeye steak serveret med puré og demi glace samt creme brulee, mens menuen med fire retter byder på hummersuppe, carpaccio af røget dyrekølle, ribeye serveret med puré og demi glace samt creme brulee og kaffe.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Le Pagnol her

Foto: Restaurant Le Pagnol

Restaurant NorR

Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C

Det er de bedste årstidsbestemte råvarer fra Skandinavien, der bliver benyttet i køkkenet hos Restaurant NorR, hvor klassiske danske serveringer fortolkes med et gennemgående nordisk strejf. Under Gastro Week får du en velkomstdrink samt tre retter for 299 kroner i perioden 10. til 30. oktober.

Efter velkomstdrinken serveres legeret fiskesuppe med muslinger og dild, mens hovedretten lyder på stegt hvidfisk med brændte løg samt ægte sauce med kapers og purløg. Desserten er en variation af æble med flødeis og crunch.

Køb din Gastro Week-billet til restaurant NorR her

Foto: Restaurant NorR

Restaurant Martino

Marselisborg Havnevej 46B, 8000 Aarhus C

Social dining med inspiration fra det italienske køkken er konceptet hos Restaurant Martino, der udover skønne retter byder på en fantastisk udsigt over Aarhusbugten. Til Gastro Week serverer restauranten en velkomstdrink samt fem retter for 299 kroner mellem 10. og 30. oktober.

Når du har taget de første sip af din velkomstdrink, kan du se frem til en servering af bruschetta med tomat og parmesan. Dernæst følger carpaccio med pesto, saltede mandler og rucola, ligesom du kan glæde dig til rørt hvidfisk med basilikumsmayonnaise og oliven. Efter braiseret okse med salsa verde og sæsongrønt venter citrontærte med brændt marengs og melisse.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Martino her

Foto: Restaurant Martino

Restaurant Unico

Ny Moesgårdvej 50, 8270 Højbjerg

Er det smagen af det danske efterår, du vil sætte tænderne i, ja, så er det altså Restaurant Unico, du skal besøge under Gastro Week. Inspirationen kommer fra både det nye nordiske køkken og det franske landkøkken, og du får fire retter for 399 kroner på udvalgte datoer fra den 12. til og med 29. oktober.

På restauranten ved Aarhus Golf Club kan du se frem til “Jægerens vilde snack” efterfulgt af “Når skoven møder havet”: Vildtconsommé og pocheret vesterhavsfisk samt vilde svampe, vildsvinespegeskinke og dild. Herefter får du serveret “I skovens dybe stille ro” bestående af dyreryg med vild sauce, jordskokker, Karensminde-pærer og tyttebær.

Middagen afsluttes med “Skovens bær,” der er en slags Kæmpe Eskimo med skovbær, chokolade og créme anglaise.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Unico her

Foto: Restaurant Unico

Restaurant Himmel og Hav

Kystvejen 200, 8300 Odder

Vil du kombinere din Gastro Week-middag med en vild udsigt over Saxildbugten, Samsø og Tunø? Så er det Restaurant Himmel og Hav, du skal besøge på udvalgte datoer fra 11. til og med 29. oktober, hvor du får en starter og fire retter for 399 kroner.

Til Gastro Week kan du se frem til østers, wasabi og ponzu til starter, mens forretten består af kulmule, lime-trøffelmayonnaise, sprød quinoa og æble. Mellemretten byder på citron-smørstegte kammuslinger, papadums og bacon crumble, og hovedretten lyder på pandestegt laks, vilde svampe og røget let boullion. Middagen afrundes med pavlova, passionsfrugt og mascarpone.

Psst: Himmel og Hav har et økologisk spisemærke i guld – det vil sige, at 90-100 procent af råvarerne er øko.

Køb din Gastro Week-billet til Himmel og Hav her

Foto: Himmel og Hav

Kaløvig Badehotel & Brasserie

Åstrup Strandvej 68D, 8541 Skødstrup

Smuk udsigt over Aarhusbugten og de bedste ingredienser fra sæsonen. Hos Kaløvig Badehotel & Brasserie får du under Gastro Week en spændende middag med velkomstbobler og tre retter for 299 kroner på udvalgte datoer mellem 11. og 30. oktober.

Efter et glas dejlige bobler kan du se frem til stegt torskeryg med aromatisk agurk og muslingesauce med dild samt hjemmebagt brød. Dernæst serveres 200-dages kornfodret okse, variation af jordskokker og løg, pinot noir-sauce med persille og skalotteløg samt kartoffelcreme tilsmagt med trøffel. Til slut kan du glæde dig til citronfromage med vaniljecreme, lemoncurd og kaffeis.

Køb din Gastro Week-billet til Kaløvig Badehotel & Brasserie her

Foto: Kaløvig Badehotel & Brasserie

Hotel Årslev Kro

Silkeborgvej 900, 8220 Brabrand

Skønne efterårsserveringer i historiske omgivelser. De første spadestik blev taget til Hotel Årslev Kro i 1825, og under Gastro Week får du fornøjelsen af tre dejlige retter til 299 kroner på udvalgte datoer fra 14. til og med 29. oktober.

Kroens ånd går igen i køkkenet, og derfor er det klassikerne, der værnes om: Til forret får du serveret carpaccio af rødvin- og honningmarinerede okseinderlår toppet med glaskål samt pynt af granatæblekerner.

Hovedretten byder på Supreme kyllingebryst med serrano på gulerodspuré, pommes duchesse, sauté af grønkål og appelsinglace, mens middagen rundes af med æble Tarte Tatin med portvinsmarinerede bær og vaniljeis.

Køb din Gastro Week-billet til Hotel Årslev Kro her

Foto: Hotel Årslev Kro

Con Maz

Kjeld Tolstrups Gade 94-102, 8000 Aarhus C

Butik og vinbar Con Maz har hjemme lige ved Godsbanen og beskriver sig selv om et univers af smag, der ikke vil bindes af konventioner. Sådan! Under Gastro Week får du velkomstbobler og tre retter for 299 kroner den 20. og 21. oktober.

Når de dejlige bobler er drukket, får du serveret rimmede kammuslinger med muslingecreme, peberrod, grønne æbler og dild. Dernæst kan du glæde dig til stegt gråandebryst med pommes anna, bagt græskar og sauce med andehjerter, brombær og linser.

Til dessert venter der panna cotta med krystalliseret hvid chokolade og hindbær.

Køb din Gastro Week-billet til Con Maz her

Foto: Con Maz

Gastronomi

Se alle