Foto: Annie Spratt/Unsplash

3 gode gårdbutikker ved Aarhus      

Gårdbutikkerne ved Aarhus bugner af lokale råvarer og andre kvalitetsprodukter. Her får du et bud på tre forskellige, du kan lægge vejen forbi.

Økologiske lækkerier

Rishøjgård Farmshop, Mejlbyvej 136, 8250 Egå

Rishøjgård Farmshop ligger lidt nord for Aarhus. Her finder du først og fremmest et stort udvalg af årstidens økologiske frugt og grøntsager, og fra april er det muligt at købe blomster og krydderurter fra danske gartnerier.  I gårdens drivhuse bliver der, som noget nyt, dyrket mikrogrønt, som er små skud af radiser, solsikker, ærter og broccoli. Når de økologiske skud er cirka tre centimeter, er de klar til at spise og bliver klippet af – og du får 50 gram for 15 kroner. Fair!

Der er med garanti noget for enhver smag hos Rishøjgård, for hylderne er fyldt med blandt andet helsekostprodukter, genbrugsfund, kurve fra Madagaskar, dyrefoder og miljøvenlige rengøringsmidler. Psst: Tag gerne børnene med til Rishøjgård, så de kan hilse på grisene, kaninerne og to fritgående påfugle.

Et stort udvalg  

Gartnergården Århus, Skovlundvej 15, 8541 Skødstrup

Salg af frisk frugt og grønt var fundamentet for gårdbutikken Gartnergården Århus, da den åbnede for ni år siden – og er det stadig. Størstedelen af al frugt og grønt bliver leveret af lokale gartnere og kan købes i løssalg, så du ikke kommer hjem med mere end det, du skal bruge. Du kan også besøge gårdbutikkens kolonialafdelingen, hvor du kan gå på opdagelse i de mange forskellige kvalitetsprodukter blandt andet inden for kaffe, olie, snacks og pasta.

Hvis du vil have lækkerier med hjem eller bare bliver lækkersulten, kan du tage et smut forbi gårdbutikkens café, bageri eller mosteri, hvor du blandt andet kan få ost, kødpålæg, sandwich, kage og forskellige hjemmepressede juicer. Du kan også hilse på gårdens dyr, som både tæller skotsk højlandskvæg, kaniner og høns.

Vin og fredagsstemning   

Bichel Vine, Mejlbyvej 501, 8530 Hjortshøj

I Hjortshøj ligger gårdbutikken Bichel Vine, hvor du både finder mange forskellige vine og delikate madvarer. Vinene er importeret fra hele verden, og frygt ej, hvis du ikke er en habil vinkender – et kompetent personale står klar til at guide dig.

Du kan endda få lov til at smage på vinen, inden du køber den, så du er helt sikker på, du vælger rigtigt. Udover vin har gårdbutikken blandet andet kylling, oksekød, ænder, kaviar, ost, olier og øl, og besøger du gårdbutikken fredag eftermiddag, er der en god chance for at komme i fredagsstemning. Her byder personalet nemlig på små hapsere som hummer eller trøffelfritter, som serveres med et glas vin, der passer til. I 2012 lavede Bichel Vin desuden sin første danske mousserende vin, som du også kan købe i gårdbutikken.

Uden for byen

Se alle