Foto: InDialogue

Går til kamp mod engangskopper: Kaffebar lancerer nyt koncept

Aarhusiansk kaffebar lancerer i dag et nyt initiativ, som skal minimere brugen af engangskopper.

Når du har nydt en kop kaffe to go, er endestationen for engangskoppen som regel i skraldespanden. Nu vil Street Coffee minimere brugen af engangskopper med det nye koncept Street Swap, der lanceres i dag.

Læs også: Vender tilbage: Nu kan du komme til VinYoga igen

Street Coffee tilbyder nu, at du kan købe en Street Swap-kop, som er lavet af 100 procent genanvendelig plastik. Når du så bestiller en kop kaffe, afleverer du din genanvendelige kop og får din kaffe i en ny Street Swap-kop. På den måde får du hele tiden en ny kop af kaffebaren, når du afleverer din gamle, og din gamle kop kan genbruges til en ny kaffetørstig kunde.

“Jeg er sindsygt glad for, at vi kan lancere dette koncept. Det er sjældent klimavenligt at smide noget ud, og engangskopper er ingen undtagelse. Jeg tror på, at vi med Street Swap kan bidrage til at vise vejen og sænke forbruget af engangsemballage i branchen,” siger indehaver af Street Coffee, Michael Bønnelykke, i en pressemeddelelse.

Som introtilbud får du resten af 2021 en valgfri kaffe gratis, når du køber en af de nye Street Swap-kopper. Frem til 1. august får du også hver sjette kop kaffe gratis, hvis du bruger den genanvendelige kop.

En Street Swap-kop koster 95 kroner og kan købes hos alle Street Coffees kaffebarer i Aarhus.

Street Coffee regner med at reducere sit forbrug af engangskopper med minimum 25 procent det næste år, hvilket ifølge kaffebaren vil give en CO2-besparelse på 1416 kilo.
Kaffe to go

Se alle