LETZ SUSHI giver rabat på din takeaway, hvis du afleverer plastik indsamlet i naturen på World Cleanup Day.

Få rabat på din takeaway og CO2-fodaftryk: Sushikæde tager imod plastik på World Cleanup Day

En af Danmarks største sushikæde går nu ind i kampen for at få et pantsystem til takeaway-emballage. På lørdag kan du opnå op til 100 kroner rabat på din takeaway – godt for både miljøet og mavsen!

På lørdag er det World Cleanup Day, og det fejrer sushikæden LETZ SUSHI ved at lancere deres nye pantmærke Pant Z.

“Danskerne spiser mere og mere takeaway. Det giver en voksende mængde af emballageaffald – primært af plastik – som desværre i for ringe grad ender i genbrugssystemet. Det er skidt for miljø, klima og havene,” siger Anders Barsøe, adm. direktør hos LETZ SUSHI i en pressemeddelelse.

Læs også: 3 skarpe sushisteder i Aarhus

LETZ SUSHI bruger ikke længere takeaway-bakker i plastik. De flere end 1.500.000 årlige sushibakker vil for fremtiden være fremstillet af bionedbrydeligt materiale.

Men ifølge Anders Barsøe er den rette emballageløsning endnu ikke på markedet. Sushikæde vil nu engagere sig i arbejdet med at få et pantsystem for takeaway-emballage i Danmark.

På lørdag tager LETS SUSHI restauranterne i Bruunsgade og på Guldsmedgade imod plastikemballage indsamlet i naturen og som ikke er indbefattet af det normale pantsystem (Pant A, B og C).

Du kan få op til 100 kroner rabat på din takeaway afhængigt af mængden af plastik, der pantes. Restauranterne holder Pant Z dag på lørdag 19. september mellem kl. 12:00 og 18:00.