Få de nødvendige vitaminer hver dag – selv på en lille SU!

Som studerende er der mange udfordringer, og langt de fleste er rettet mod den økonomiske situation. Det er svært at finde penge til det hele, idet huslejen i sig selv spiser det meste af dit månedlige budget. Husk derfor altid at få tjekket om din husleje er korrekt sat fra start – det kan en boligadvokat hjælpe dig med.

Derefter skal du selvfølgelig have penge til mad, byture, lidt tøj osv. Kort sagt; der er ikke mange penge at rutte med. Det betyder, at mange studerende skærer i deres madbudget, hvorfor der sjældent bliver spist varieret, og typisk består måltiderne af rugbrød og leverpostej eller en god gang pasta med lidt ketchup. Dette er naturligvis ikke sundt for kroppen, da man ikke opnår nok vitaminer i dagligdagen, hvilket kan have negative konsekvenser for hele dit helbred. Dog er der heldigvis nogle løsninger, der er SU-venlige, og hvor du derfor sagtens kan hoppe med på ideen.

 

Køb vitamintilskud

Kender du til ovenstående problem, og har du en lidt for ensidig kost, er det vigtigt, at du kommer det til livs hurtigst muligt. Vitaminmangel kan have mange negative konsekvenser for dit helbred. Det kan føre til hukommelsestab, træthed, smerter i led, hovedpine, uren hud osv. Der er altså mange bivirkninger, hvis du ikke får nok vitaminer. Heldigvis er der en løsning, hvor du ikke skal ud og bruge enorme mængder af penge på mad. På diverse hjemmesider kan du finde et stort udvalg af kosttilskud, som du kan benytte dig af, hvis der ikke er nok penge i budgettet til at spise varieret hver dag.

 

Slå til, når der er lave priser på mad

Vil du gerne undgå at spise fem forskellige piller hver dag, kan du også selv gøre nogle tiltag i din hverdag, der kan give dig muligheden for at få råd til mere mad. Det kan lyde kedeligt, men det er en rigtig god ide – læs tilbudsaviserne. Det tager maksimalt en halv time, og disse minutter er altså givet rigtig godt ud. Næsten hver uge kører supermarkederne tilbud på madvarer, hvorfor du har mulighed for at købe noget andet, end hvad du altid får – så brug lige lidt tid på tilbudsaviserne.

En anden ide er, at du holder øje med de madvarer, der har kort udløbsdato, når du befinder dig i butikken. Disse er typisk kraftigt nedsatte, og måske kan du finde noget billigt, som du kan spise til aftensmad den pågældende aften.
Sidste råd er, at du køber stort ind. Typisk er det godt at købe stort ind, så du ikke går i supermarkedet hver dag. Besøger du dit lokale supermarked ofte, vil du nemlig opleve, at chancen for impulskøb er markant større, og det undgår du altså med færre, store indløb. Endvidere kan du også købe stort ind, hvis der er gode tilbud på kød eller lignende. Du kan altid bare smide det i fryseren og spise det på et senere tidspunkt.
Er du studerende uden mange penge, kan du benytte ovenstående råd, så du får nok vitaminer – det er alfa og omega for din koncentration omkring studierne og dit generelle helbred.