Et organiseret køkken gør det sjovere at lave mad

Sponsoreret indhold

På de travle dage kan det være svært at finde overskuddet frem, når det er tid til at lave mad. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Ved at rydde op i og organisere dit køkken, bliver det meget nemmere og ikke mindst sjovere at lave mad. I denne guide får du en række gode fif til, hvordan du kan holde dit køkken organiseret, så du får lyst til at gå i køkkenet og kokkerere.

Ryd op efter dig selv

Du har lavet mad, spist og nu er det tid til at klare opvasken – men du beslutter dig for, at den sagtens kan vente til i morgen. Ved at udskyde oprydningen i køkkenet fremfor at ordne det med det samme, kan det virke fuldkommen uoverskueligt og knap så sjovt næste gang, du har køkkentjansen. Du gør altså dig selv en rigtig stor tjeneste ved at rydde op efter dig selv.

Det kan betale sig at investere i ordentligt udstyr

Sløve knive, misfarvede grydeskeer og pander hvor al mad sætter dig fast på, det er alt sammen med til at påvirke din oplevelse i køkkenet negativt. Det resulterer i mindre overskud til madlavning. En måde at løse denne problematik på er ved at investere i ordentligt udstyr til dit køkken. For eksempel er knive et uundværligt redskab, og de skal bare fungere optimalt. Ved at slå til, når der er tilbud på lækre keramiske knive til køkkenet, så sparer du samtidig penge.

Spring madlavningen over og spis ude

Nogle gange er overskuddet bare slet ikke til at finde, og så er det ikke sjovt at lave mad. På de dage er det helt okay at lade køkkenet passe sig selv og spise ude. Bor du i Aarhus eller i en af de omkringliggende byer, foreligger der heldigvis et væld af muligheder, hvad angår spisesteder.

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.