Foto: Malthe Milthers/Grød

En dag i julestemning i Aarhus

December er over os, og det er tid til, at også din mave kommer i julestemning. Tag med til en dag fyldt med julet mad og drikke i Smilets By.  

Morgen

December eller ej – kaffe skal der til, så dagen kan begynde godt! Hos Espresso House, der har kaffebarer flere steder i byen, kan du få en kop mokka, der i den grad rimer på jul – for eksempel en Julelatte med smag af kanel samt flødeskum og kardemomme på toppen.

Er kaffe ikke nok, så læg vejen forbi Briançon ved åen: Udover lækkert brød og bageriets populære croissanter kan du i den søde juletid købe forskellige julekager, blandt andet en Christmas Pie, lavet på smørbagt mørdej med fyld af marcipanmasse, æbler, pærer, appelsin, hvid chokolade og kanel. Lidt af en kaloriebasker fra morgenstunden, måske, men det er jo kun jul én gang om året, ikke?

Skal der lidt mere mad til, før du for alvor kan tage hul på dagens program, så besøg Bernth & Co på Guldsmedgade. Fra klokken 9.00 kan du nemlig sammensætte din egen morgenmad ud fra et fristende menukort, som – selvom det ikke er en juleedition – blandt andet byder på en friskbagt vaffel med skovbærmarmelade. Mmh! Derudover kan du for eksempel vælge østers med grape og passionsfrugt, røræg med stegt pancetta og grønt eller cremet tunsalat med mild chili og friske urter.

Frokost

Når maven begynder at knurre omkring middagstid, kan du tilfredsstille julesulten hos Grød i Graven med intet mindre end risengrød. Vælg en klassisk version med kanelsukker og smørklat, eller prøv den mere vovede med estragonsukker og smør.

Er du til det helt store frokostbord, så besøg Raadhuus Kafeen på Sønder Allé. Her kan du blandt andet bestille en lille, mellem eller luksus juleanretning til minimum to personer – og luksusversionen består blandt andet af tre slags sild, rødspættefilet, røget ål med lun røræg, andesteg, lun medister, lun ribbensteg samt risalamande. God jul, siger vi bare!

Eftermiddag

Efter en god frokost er der ikke nødvendigvis plads til det helt store i maven om eftermiddagen. Gør den søde tand glad med en julekage eller to fra Mor Anna på Mejlgade – måske en klejne, vaniljekrans eller brunkage?

Er ganen tør, kan du i stedet besøge S’vinbar på Klostergade, hvor indehaver Sabina serverer vinbarens egen gløgg på blandt andet øko-rødvin fra Spanien, friske appelsiner, hyldebærsaft, portvin, brun farin, vanilje og masser af julekrydderier – og du får et par brunkager til.

Aften

Er appetitten efterhånden vendt tilbage, foreslår vi en aften med alternative juleretter. Hos Syv Ni 13 – der vandt Smag Prisen 2020 for bedste nye spisested – kan du få en julemenu med snacks, to serveringer samt dessert. Glæd dig for eksempel til grønkål, artiskok og trøffelmayonnaise, rosastegt andebryst med kirsebær, rød spidskål med appelsinsauce og valnødder samt friteret ”cronut” med æble og iscreme.

Hvis det er pizza, dit julehumør er til, byder Gorm’s på Jægergårdsgade på en klassisk, dansk julemiddag, fortolket som en pizza: Tomat, mozzarella, cherrytomater, confiteret and, mascarpone, friskrevet peberrod, rødkål, appelsin, persille og hasselnød. Mmh!

Skal aftenen rundes af med lidt humle, kan du onsdag til lørdag besøge Hantwerk på Fiskerivej, som byder på hele syv juleøl fra mikrobryggeriet Humleland.
Perfekt til julehygge

Se alle