Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste nye spisested

Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvem der løber med sejren som Aarhus’ bedste nye spisested i afstemningen Smag Prisen 2020. 

Der er flere årsager til, at Aarhus er en dejlig by. Én af dem er, at der ofte åbner nye, spændende steder, hvor du kan få noget godt at spise.

Spørger du de Smag Aarhus-læsere, der i december stemte til Smag Prisen 2020, er der dog et sted blandt de forskellige, der slog dørene op i 2019, som er favoritten: Nemlig restaurant Syv Ni 13, der i læserafstemningen fik flest stemmer og dermed kan kalde sig Aarhus’ bedste nye spisested 2020.

”Det er jo pissefedt,” siger Kalle Møller Jensen, der sammen med Asbjørn Kyed Sørensen og Frederik Hejbjerg Pedersen ejer Syv Ni 13.

”Hele idéen med restauranten er at lave mad for gæsternes skyld og give dem en god og anderledes oplevelse. For os er det vigtigt, at det er gæsterne, der synes, vi laver noget fedt frem for anmelderne. Ikke at vi har fået dårlige anmeldelser overhovedet, men vi vil gerne, at det er et fedt sted for dem, der kommer som helt almindelige mennesker.”

Kalle Møller Jensen (tv) og Asbjørn Kyed Sørensen (th).

Sjovt og travlt
Syv Ni 13 har hjemme på Frederiksgade 74. Restauranten åbnede i oktober 2019 og har fokus på uformel social dining med afsæt i det nordiske køkken.

Ifølge Kalle Møller Jensen har de første måneder både været sjove og travle.

“Vi har haft nogle sindssygt gode weekender, hvor vi har haft fuldt hus, og nu er hverdagen også stille og roligt begyndt at komme med i takt med, at folk ved, hvem vi er, og hvad vi laver,” fortæller han.

I 2020 vil ejerne bag gerne satse endnu mere på cocktails.

“Vi har en bevilling til klokken 03, og vi håber, at vi i endnu højere grad kan starte en fest, når folk har spist hos os,” siger Kalle Møller Jensen.

“Derudover er vi allerede nu en del ude af huset, da vi laver private dining med ChefMade, og det er forhåbentlig også noget, vi vil fortsætte med. Og så arbejder vi selvfølgelig på vores mad- og cocktailkort, der er i konstant udvikling,” slutter han.

I videoen kan du se Kalle Møller Jensen og Asbjørn Kyed Sørensen takke for stemmerne: