Foto: Simon Urup

En aften på Sota Sushi Bar

Vi har været forbi og prøve Sota Sushi Bars koncept ’I LOVE SOTA, og det var en rejse ind i det japanske fusions køkken, som man simpelthen må prøve. 

Sota Sushi Bar er en af Aarhus ældste sushirestauranter og absolut også en af de bedste. Udover at man kan bestille menuer og a la carte, så har man et koncept, der hedder ’I LOVE SOTA’. Konceptet er egentlig et ’all you can eat’-koncept, men at se det som det vil være en fejl. For selvom du kan bruge det til at spise alt den sushi du kan, så vil vi anbefale, at du i stedet ser det som en mulighed for at rejse ind i det japanske fusionskøkken. For her kan du nemlig bestille både sushistykker men også en rækker forskellige salte retter, som hovedsageligt er grillretter.

Du har bordet i to og en halv time og kan bestille fra køkkenet i to timer. Oplevelsen koster 350 kroner mandag-torsdag og 400 kroner fredag-lørdag.

Læs også: Nyt juleevent – Jul på Store Torv

En perfekt start

Vi startede med at bestille rispapirsruller med sprøde ebi tempura, som bare altid er lækkert. Så fik vi marieneret og perfekt grillet laks. Hamachi sashimi med en delikat ponzusauce, som havde den perfekte balance mellem det syrlige og det salte. Hamachi er absolut min yndlingsfisk lige nu, på grund af dens fantastiske konsistens og lækre fedme, som passer perfekt sammen med ponzusaucen og de fine skiver af gulerødder. I denne omgang sluttede vi af med stedets kasava fritter, som er lavet af en såkaldt kasava rod. Den har en smag, der er af en blanding af en klassisk kartoffel og selleri, og så kan den blive utroligt sprød. De blev serveret med en lækker mayo, som bare passede perfekt til. En fremragende start på en forrygende aften.

Sublime salte retter

Dernæst gik vi over til Sota Sushi Bars salte retter. Her bestilte vi yakitorispyd, som er kyllingespyd grillet over kul, med en suveræn BBQ. De var supersaftige og havde en tydelig smag af grill. Vi fik også bao, som er luftige dampede boller, med braiseret gris og toppet af med blandt andet koriander. Grisen var mør og saftig, og baoen var lige præcis, som man ønsker den, blød og luftig. Slutteligt i denne omgang fik vi sparreribs, som var grillet, perfekte møre og havde fået en helt fantastisk marinade. De kan uden tvivl konkurrere med de fleste sparreribs i byen. Fantastisk.

Tid til sushi

Så var det tid til at bestille sushi. Der er et virkelig flot udvalg af sushi med i ’I LOVE SOTA’, og her manglede ikke noget. Tværtimod. Vi bestilte lidt forskellig nigiri, hvor man også kan få hamachi, så det skulle jeg selvfølgelig have. Og wow, hvor var det bare en lækker nigiri. Perfekt tilberedt ris, som er helt afgørende, og så med helt frisk fisk. Så bliver det ikke bedre. Derudover bestilte vi også en række forskellige ruller, og fælles var, at risen var perfekt, og at rullerne havde en god størrelse, så man rent faktisk kunne spise dem. I denne omgang fik vi også en laksetatar med sprøde lotuschips, som igen var fremragende. Vi sluttede af med en lille dessert, som var sesamis med kokosmælk, som var en dejlig afslutning på aftenen.

Et must for folk, der elsker det japanske køkken

Hvis du godt kan lide sushi, men også kan lide de andre retter, det japanske køkken er kendt for, så er Sota Sushi Bar et must. Man har styr på tilberedningsmetoderne, smagene, og så emmer det hele af godt håndværk. For mig er det et af byens absolut bedste koncepter, og prisen er yderst rimelig, når man tænker på de smagsoplevelser, man får i løbet af aftenen.

Vi kan klart anbefale, at man prøver lidt forskellige salte retter af først og så tager sushien til sidst. For selvom de laver fremragende sushi hos Sota Sushi Bar, så får man den største helhedsoplevelse ved også at bestille deres salte retter.

Tak til Sota Sushi Bar for en fremragende aften.

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.

Sushi

Se alle