Foto: Mikkel Jespersen

Nyt juleevent – Jul på Store Torv

Julen står for døren og det betyder en masse julehygge. Et epicenter for det bliver på Store Torv, hvor julehyggen for alvor rammer fra den 26. november til den 5. december.

Her på redaktionen glæder vi os EKSTREMT meget til julen. Derfor satte vi altså også en omgang ’All I wan’t for Christmas’ på kontorets højtalere, da nyheden om et nyt stort og fedt juleevent på Store Torv tikkede ind. For fra den 26. november til den 5. december bliver Store Torv indhyldet i alle julens glæder, når ’dørene’ bliver slået op til ’Jul på Store Torv’. Det bliver et julelandskab fuldt af gratis fællesaktiviteter for julefans i alle aldre.

Så skal vi ikke bare lade folkene bag sætte ord på begivenheden via pressemeddelelsen? Take it away:

”De yngste kan glæde sig til Julemandens værksted, hvor vi klippe-klistrer, pynter juletræ, pimper vores nissehuer, spiller pakke-bingo, putter glasur på honninghjerter og snupper en jule-boogie- woogie ind i mellem.

De voksne kan få pudset juleformen af i de mange værksteder, der byder på fif, tricks og inspiration til højtiden. Få f.eks. styr på de finere detaljer i julesovsen, lav din egen kryddersnaps eller en lyn- hurtig adventskrans, så du er klar til nogle hyggelige decembersøndage.

Der er desuden demokratisk mødepligt, når Årets Gløgger skal findes blandt excellente kandidater med store dampende gryder i konkurrencen for alle gløgg-entusiaster og til folkeafstemningen for eller imod marcipan i julekonfekten.

Både unge og gamle er med, når aarhusianerne laver Danmarks længste juleguirlande rundt om Domkirken, når der er fælles julesang på torvet, eller når der bare skal hygges stille og roligt med lidt lune lækkerier rundt om bålet.

En julegave fra hele Aarhus

Bag Aarhus’ nye juleevent står Aarhus Kommune og FOOD-Aarhus, der bl.a. arrangerer Food Festival på Tangkrogen og med i styregruppen sidder bl.a. Aarhus City Forening.

“Vi kommer til at samle alle aarhusianere og byens gæster til fællesskab, fest og hygge i nogle rammer, hvor julestemningen får fuld slæde! Det er imponerende, hvor stor opbakningen fra både erhvervsliv, foreninger og frivillige er. Det myldrer med gode ideer og lyst til at lave noget sammen – og give resten af byen en rigtig Aarhusjul”, fortæller Anna Lund, der er direktør for FOOD-Aarhus.

Om byens nye juleevent siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard:

“’Jul på Store Torv’ er et godt eksempel på, hvad det er vi kan i Aarhus: Skabe noget i et fællesskab, hvor både erhvervsliv, foreninger, frivillige og det offentlige er med. Udover at give byens borgere og gæster nogle gode december-oplevelser, så er et event som ‘Jul på Store Torv’ med til at styrke samarbejder på kryds og tværs i hele byen og kommunen – og det er noget, vi får glæde af længe efter, at julelysene er pillet ned.”

Direktør Claus Bech fra Aarhus City Forening er ligeledes begejstret for udsigten til et unikt Aarhus-juleevent på Store Torv, som har været efterspurgt af byens borgere i mange år.

”Endelig ser det ud til, at vi kommer i mål med ambitionerne om et City-jule- event i et fælles samarbejde med Aarhus Kommune og byens stærke juleaktører og med FOOD-Aarhus som den kreative og drivende organisation i spidsen for projektet. Jeg håber samtidig, at vi kan udvikle yderligere på ambitionerne i de kommende år og sikre endnu en juleattraktion i Smilets By til glæde for både byens borgere, juleturister og by- ens kultur og erhvervsliv.

Jul på Store Torv foregår fredag den 26. november – søndag den 5. december på Store Torv, Aarhus.”
Søde sager

Se alle