Foto: Pixabay.

5 populære drinks til julefrokosten

Hvad trender på drinkskortet, når den står på julefrokost anno 2017? Vi giver dig svaret – og fem gode bud på drinks, du kan forkæle dine julefrokostgæster med derhjemme.

Det er altid et sikkert hit at pifte en julefrokost op med lækre drinks – og hvorfor ikke vælge nogle af de mest trendy?

Der findes nemlig tendenser og trends indenfor stort set alt, og drinks er ingen undtagelse, fortæller Zander Lauritzen Hansen, der er manden bag drinks-sitet Drinksmeister.dk og stifter af Bartenderudlejning.dk.

“Der er nogle drinks, der altid vender tilbage hver jul, for eksempel gløgg. Men så er der også trends, der skifter. For eksempel var juledrinks førhen meget amerikaniserede, det vil sige meget søde drinks med chokolade- og vaniljelikør – i dag er det helt klart ’det nordiske twist’, der er blevet kæmpestort,” siger Zander Lauritzen Hansen.

Han nævner som eksempel, at snaps ofte er blevet en fast ingrediens i cocktailbarernes julemenukort.

”Og så skal det ikke længere være simple drinks, vi drikker. De må meget gerne være komplicerede både at lave og at smage,” siger Zander Lauritzen Hansen.

Før du begynder
Det betyder dog ikke, at du ikke kan springe ud i at lave lækre cocktails derhjemme, fortæller Zander Lauritzen Hansen.

”I de mere komplicerede opskrifter, der er henvendt til professionelle bartendere, er der ofte også en vejledning til, hvordan du kan lave drinken. Og den kan du sagtens følge,” forsikrer Zander Lauritzen Hansen.

Derudover anbefaler han, at du ikke sparer på ingredienserne, når du skal mikse selv:

”Det kan godt være, at det bliver en 10’er dyrere – men det er det værd.”

Inden maden
Den første drink, julefrokosten skal byde på, er en Ginger Martini.

”Det er en klassisk martini, som er superfrisk – perfekt at starte ud med som velkomstdrink,” fortæller Zander Lauritzen Hansen.

Få opskriften på en Ginger Martini her.

Under maden
Mad og drinks kan sagtens være en glimrende cocktail. Når maden står på bordet, anbefaler Zander Lauritzen Hansen derfor en Cinnamon Martiny.

”Til denne drink skal du bruge kanelsirup. Det kan du købe, men det er faktisk nemt at lave selv – du skal bare koge vand, kanel og sukker sammen. En Cinnamon Martiny er frisk og lækker og en drink, du ikke drikker hurtigt, men som du skal nyde,” siger Zander Lauritzen Hansen.

Få opskriften på en Cinnamon Martiny her.

Til dessert
Hvem siger, at en dessert ikke kan være i flydende form og med en god portion alkohol? Zander Lauritzen Hansen foreslår i hvert fald en Chocolate Martiny som et alternativ til desserten.

”Det her er ren chocolate heaven! Du kan nok ikke drikke så mange, men de vil fungere rigtig fint som en dessert til julefrokosten,” fortæller Zander Lauritzen Hansen.

Få opskriften på en Chocolate Martiny her.

Det varme indslag
Når alle munde er mættet, og det er blevet tid til at slå mave, foreslår Zander Lauritzen Hansen en Hot Toddy. Den er lidt som en krydderispækket julete – bare med masser af whisky.

”Hot Toddy er perfekt til efter maden. Der skal for eksempel stjerneanis i, og lakridssmagen herfra gør den nem at drikke. Du kan også vælge at serveren den kold som en punch. I virkeligheden er der ikke nogen rigtig eller forkert måde at lave Hot Toddy på – du kan twiste den, som du vil,” fortæller Zander Lauritzen Hansen.

Få opskriften på en Hot Toddy her.

Slut af med et ”Wauw”
Ingen julefrokost uden en ordentlig afslutning! Og det er med at holde tungen lige i munden til aftenens sidste drink Ampicillin, der både indeholder figenpuré og mandelsirup. Her er det en god idé at have ingredienserne klar på forhånd, inden du giver dig i kast med udførslen, siger Zander Lauritzen Hansen.

”Den her er lidt mere avanceret – men rigtig lækker. Der skal blandt andet mandellikør og en røget whisky i Ampicillin, og det er altså bare et vildt godt smagsmatch!” slutter han.

Få opskriften på en Ampicillin her.