Foto: Pixabay.

Vil du imponere til årets julefrokost? Vi giver dig fem opskrifter på drinks, der helt sikkert vil gøre lykke hos venner, familie og kolleger. 

Hvorfor ikke servere andet end dåseøl og snaps til årets julefrokost? Zander Lauritzen Hansen, der er manden bag drinks-sitet Drinksmeister.dk og stifter af Bartenderudlejning.dk, har givet sit bud på fem skarpe drinks, der vil komplimentere enhver julefrokostmenu.

Hvis du vil vide lidt mere om hver enkelt drink, og hvornår den skal serveres til julefrokosten, kan du læse mere her.

Ginger Martini
Det skal du bruge:
• 3,5 cl gin
• 2 cl limesaft
• 1 cl akaciehonning
• 2×2 cm frisk ingefær
• 3 cl æblemost
• Is

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i din shaker og shake grundigt. Si indholdet over i et afkølet martiniglas.

Cinnamon Martini
Det skal du bruge:
• 1 cl kanelsirup
• 4,5 gin
• 1,5 friskpresset æblemost
• 1 cl frisk limesaft

Fremgangsmåde:
Shakes og serves i et martinglas. Pyntes med en æbleskive med lidt kanel.

Chocolate Martini
Det skal du bruge:
• 5 cl Mozart likør
• 2 cl Vanilje Vodka
• 3,5 cl sødmælk
• Isterninger
• Chokolade pulver/sirup

Fremgangsmåde:
Kom likør, vodka og mælk i din cocktailshaker og shake grundigt. Si indholdet over i dit martiniglas.

Hot toddy
Det skal du bruge:
• 4 cl Tullamore whisky
• 2 cl honningsirup
• 2 sjat angosturabitter
• 1 stk. stjerneanis
• 1 stk. kanelstang
• 1 hel nellike
• 1 smule appelsinskal
• 1,5 cl citronsaft
• 1 dl varmt vand

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i din tekop. Tilsæt kogende vand og lad det trække.

Ampicillin
Det skal du bruge:
• 4 cl Johnny Walker Black Whisky
• 3 cl figenpuré
• 1 cl mandelsirup
• 2 cl friskpresset citronjuice
• 1 cl Laphroaig whisky
• Æggehviden fra 1 æg

Fremgangsmåde:
Shake alle ingredienser i din shaker.

Amalie Maindal Nielsen
Skribent på Smag Aarhus. Kan bedst lide at lave tøm køleskabet-mad og er lidt for god til at finde lejligheder til hverdagsvin. Hvis jeg kun måtte bruge mine penge på én ting, ville det være restaurantoplevelser. Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.