Foto: Pixabay

DM i tarteletter får århusiansk deltagelse

Restauranten på Nørre Allé er mere end klar til at dyste med landets bedste restauranter om at skabe den bedste tartelet.  

Snart hyldes en af de største danske klassikere på Rådhuspladsen i København. Det er selvfølgelig tarteletten, der nu skal hyldes for det mesterværk, den er. Det gør de med en storstilet konkurrence, hvor nogle af landets bedste restauranter dyster om at lave den allerbedste tartelet.

Det bliver med deltagelse fra Aarhus, når holdet bag Restaurant Reel på Nørre Allé smører formene og tager imod Rådhuspladsen for at deltage i konkurrencen. Her har man lagt stor indsats i at finde frem til den bedste udgave af tarteletten.

’Vi glæder os helt vildt. Vi har, siden vi fandt ud af, vi skulle deltage, gjort os rigtig mange tanker omkring tarteletter, og vi har øvet os rigtig meget,’ fortæller René Nicolajsen, kok og den ene af de tre indehavere af Restaurant Reel.

Læs også: Kom til ’Art Inclusive’ på ARoS


Det er da også med en stor respekt for retten og konkurenterne, at Restaurant Reel deltager. Det er nemlig store navne, man er oppe i mod.

’Det er da med en vis ærefrygt at vi deltager. Der er nogle store kanoner med i konkurrencen. Men samtidig bliver det også sjovt at få lov til at måle sig lidt med dem,” siger René Nicolajsen.

Hvorfor skal tarteletten have sit eget DM?

Folkene bag konkurrencen er Food Organisation of Denmark (FOOD), som også står bag Food Festival i Aarhus, hvor Hotdog DM hvert år afholdes. Men hvorfor har de denne gang kastet kærligheden over tarteletten?

’Tarteletten kan rigtigt mange ting. Det er både en del af den klassiske danske gastronomiske arv, som jeg kan huske fra min barndoms forsamlingshusfester. Det hører sammen med det gode smørrebrød, de klassiske danske simreretter og alle de ting, vi forbinder med det bedste fra den klassiske danske madtradition. Og så kan det samtidig kobles til den fine gastronomi i form af vol-au-vent eller måske endda krustader. Og måske allervigtigst: Hvem kan ikke lide tarteletter? Med en kold bajer og godt selskab, bliver det ikke meget bedre!’ for Pelle Øby Andersen

Konkurrencen er den 11. september på Rådhuspladsen i København og den foregår fra klokken 11 til klokken 16. Der er både en traditionel og en nyskabende kategori, som man kan vinde.

Klassisk dansk

Se alle