Det skal du vide, når du benytter en højtryksrenser

Sponsoreret indhold

Efter en hård vinter, så trænger havemøbler eller terrassen typisk til en grundig rengøring. Det kan dog være mere besværligt end som så, da områderne, der skal rengøres som regel er genstridige, hvilket betyder, at almindeligt knofedt eller andre rengøringsmidler kan have problemer med at få opgaven løst. Heldigvis kan man få rengjort sådanne områder med en højtryksrenser, som er velegnet til at fjerne skidt og snavs som eksempelvis mudder, alger og mos fra overflader. Er man ikke ejer af dette værktøj, så findes de hos majoriteten af de danske byggecentre. Du kan se udvalget her

Gode råd til valg af højtryksrenser 

Når du skal udvælge en højtryksrenser, så er der forskellige kriterier du med fordel kan vælge ud fra. Først og fremmest bør du finde en højtryksspuler med et kraftig greb med teleskop, da dette kan gøre arbejdet nemmere samt fylder mindre i opbevaringsrummet. Vil man have muligheden for at kunne skifte mellem forskellige stråler, så kan man stille skarpt på et udskifteligt spulerør samt dyse. For at undgå urenheder i pumpen skal vandtilslutningen sidde lavt og være udstyret med et filter, hvilket også letter arbejdsbyrden, da man ikke skal rense udstyret efter brug. Med henblik på praktisk anvendelse, er det ligeledes en fordel at hjulene er store og kraftige, hvilket gør det nemmere at trække højtryksrenseren rundt. Er der også plads til pistolgreb, spulerør, dyser samt en sæbeholder, så er dette også en fordel, da man på den måde har det hele ved hånden. 

Rengøring af transportmidler 

Skal man rengøre sin cykel, så kan det være fristende at gøre dette med en højtryksrenser. Dog frarådes dette ofte, da det i værste tilfælde kan ødelægge cyklen. Som udgangspunkt kan stellet godt tåle en rengøring ved højt tryk. Det er derimod steder som kæden, hvor man skal være påpasselig. Årsagen skal findes i, at man kan risikere at fjerne fedt fra steder, hvor cyklen er blevet smurt, hvilket kan resultere i, at enkelte dele kan sætte sig fast eller gå helt i stykker. 

Man kan derimod roligt vaske sin bil eller båd ved højt tryk. Anvender man denne metode til rengøring af bil, så kan man ligeledes anvende bilrens og en roterende børste for at opnå det optimale resultat. Det samme gør sig gældende for rengøring af båd, hvor man kan få fjernet det værste snavs ved højt tryk. 

Vær varsom med terrassen 

Vælger man at højtryksrense sin terrasse, så bør man gøre dette med mundstykket patio terrassevasker eller patio cleaner. Har man en terrasse bestående af betonfliser, så bør man dog være påpasselig, da der kan opstå farveforskelle ved at vaske med højt tryk. Derudover kan fugerne mellem fliserne ligeledes blive skyllet væk, hvorfor man ikke anbefaler at benytte en højtryksrenser til betonfliser.