Foto: Pixabay.

Derfor skal du starte grillsæsonen allerede nu

De lyse dage er begyndt at komme, og dag for dag oplever vi den længeventede sol og dagslys i højere grad – foråret har bestemt meldt sin ankomst. Også varmere temperaturer kommer, og du behøver ikke længere pakke dig ind i halstørklæde, vanter og hue i samme omfang som tidligere. Dette betyder også, at det er på tide at stille grillen frem. For nogle virker det måske en smule tidligt, men der er mange gode grunde til at begynde grillsæsonen allerede nu.

Alt kan komme på grillen

Det gode ved grillmad – som mange dog oftest glemmer – er at næsten alt har godt af en tur på grillen. Grillen er nemlig ikke kun forbeholdt de store, saftige bøffer, som mange ellers forbinder med grill. Du kan derimod komme langt mere på grillen, end du plejer.

Fisk er eksempelvis en af de ting, som de færreste kommer på grillen. Flere har oplevet, at fisken nemt går i stykker, når den skal vendes, og at det generelt er til mere besvær i forhold til udbyttet af det endelige resultat. Det kan dog nemt løses ved at købe en dobbeltrist. Den sørger for at halvdelen af fisken ikke ender nede i grillen og vil være til stor gavn for dig.

Derudover er pizza også undervurderet at putte på grillen. Især hvis du investerer i en pizzasten, vil du få den lækreste og sprødeste pizza direkte fra din grill. Når først du har smagt sådan en pizza, vil du have svært ved at gå tilbage til den sædvanlige hjemmelavet pizza, du normalt kommer en tur i ovnen.

Grøntsager er for mange også forbeholdt til komfuret og ovnen – og ikke grillen. Men grillede asparges, peberfrugter eller majs er ekstremt delikate, når de bliver tilberedt via din grill. Du får den lækre grillsmag samtidigt med, at du undgår bløde, slatne grøntsager, de fleste vil have svært ved at spise.
Det kan være med til øge dit indtag af grønt og gøre det nemmere for dig at få det vitaminboost, du har brug for. Det er nemlig vigtigt at opretholde sin sundhed, og det vil i sidste ende være godt for hår, hud og helbredet – nærmest som naturens botox.

At alt kan komme på grillen betyder samtidigt, at du ikke behøver stresse fra køkkenet for at sørge for, at maden ikke får for meget, for derefter at løbe ud til kødet og tjekke, om det er brændt på. Du behøver derfor ikke frygte stress i forbindelse med din madlavning.

 

Nemt, hurtigt og lækkert

Mad, der har været en tur på grillen smager uden tvivl bare bedre end mad fra ovnen eller komfuret. Den skønne grill-smag giver os associationer til sommer, sol og hyggelige stunder med vennerne. Så hvorfor ikke allerede begynde på dette nu, når solen alligevel endelig er begyndt at titte frem?

Netop fordi mad på grillen er så lækkert, behøver tilbehøret ikke nødvendigvis at være så avanceret og fint. Der er rigeligt at tænke på i hverdagen – tilmelding til Akademikernes A-kasse, huske at få dagens motion og arbejdet, der skal passes. Derfor er der ingen grund til også at gøre maden til et tidskrævende moment i din travle hverdag.

Grillmad er mad for alle

Det gode ved grillmad er, at det passer til næsten alle arrangementer og selskaber. Om det bare er dig alene, om hele familien er på besøg eller om du får på besøg af en ven, der er advokat i Århus eller håndværker i Ålborg er underordnet – der er ingen tvivl om, at alle vil falde pladask for din grillmad.

Du behøver derfor ikke bruge lang tid til på at planlægge, hvilket mad, der skal laves, for at tilfredsstille eventuelle gæster. Med grillmad er du sikret en succesfuld middag.