Der er mange fordele ved at bruge en varmepumpe i stedet for mange af de andre varmekilder, som du kan finde på markedet. Vi lister fordelene op for dig i denne artikel. Du får også en guide og hvilke typer af varmepumper du kan få, så du kan bestemme dig for hvilken type der passer bedst til din forretning.

 

Typer af varmepumper

Der findes 2 typer af varmepumper og det er luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. Disse to egner sig især til dig, der har en forretning og ikke bare lige kan grave et stort område op for at kunne bygge et jordvarmeanlæg.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er mere driftssikker og brugervenlig i forhold til en luft til luft varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er god hvis du har en forretning der er godt isoleret og som har et rigtig godt og højt fremløbstemperatur. Så har du gulvvarme der løber på vand, vil en luft til vand varmepumpe være en fordel, da varmen vil blive fordelt jævnt i alle rum med gulvvarme, der er bygget på en luft til vand varmepumpe. Det er bedre end ved opvarmning med en radiator.

En luft til vand varmepumpe kører på strøm og det gør den selvfølgelig lidt mindre miljøvenlig, men den producere mere varmeenergi end du vil bruge i strøm og du vil derfor også få en lavere elregning. En luft til vand varmepumpe fungerer på den måde at der er to dele i systemet, den ene del er inde og den anden del sidder udenfor. Begge dele bruger el til at kører rundt og den del der sidder udvendigt, fungerer som en ventilator der trækker luften ind til varmepumpen og ledes hen til indedelen som fungerer som styringssystemet.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe fungerer på den måde at det er varmt luft der bliver blæst ind i forretningen. En luft til luft varmepumpe kan om sommeren også bruges som aircondition, så det kan være en fordel at have en luft til luft varmepumpe, da den kan give dig lige præcis den temperatur du vil have, og hvis din forretning ligger i en ejendom der ikke er så godt isoleret, og hvis du ikke vil ud og lave den helt store investering. En luft til luft varmepumpe er lettere at installere, end en luft til vand varmepumpe og den er langt billigere at købe, også vil du automatisk opleve at der vil være en bedre cirkulation af luften i rummet.  Den har også et støvfilter der gør at der kommer et bedre indeklima og en renere luft.

Billigere i drift end andre energikilder

En varmepumpe er langt billigere i drift end oliefyr og andre varmekilder og dette er fordi en varmepumpe udnytter luften, som der jo er en masse af lige udenfor vores vinduer og fra jorden. Du skal ikke tænke på at skulle ud og købe olie, hvor priserne svinger hele tiden.  Varmepumpen kører på strøm, som du tjener hjem igen ved den varmeenergi som varmepumpen producerer. Så du vil have en elregning der er lavere end hvis du vil anvende elvarme generelt.

Stabil og konstant varme

Med end varmepumpe, om du så vælger luft til vand eller luft til luft varmepumpe, så vil du opleve at du får en mere stabil og konstant varme gennem alle lokaler. Vælger du luft til vand varmepumpen, vil du få en konstant varme gennem gulvet, du skal bare huske at isolere lokalerne først ellers, vil det blive lidt ustabilt. Luft til luft varmepumpen sender varmen ind gennem luft, så der bliver skabt en konstant varme i lokalerne og du kan også bruge denne som aircondition, om sommeren når det bliver for varmt, så det er ren win win og det er den billigste varmekilde.

Er miljørigtig

At bruge en varmepumpe er den mest miljørigtige varmekilde, da du hverken skal ud og have olie til oliefyret, som udleder CO2. Varmepumpen bruger bare den luft eller jordvarme som vi er omgivet af og som der ikke skal gøres noget ved for at du kan bruge den. Der bliver ikke udledt CO2, da det er luft der bliver brugt. Det eneste ved varmepumpen som ikke er så miljøvenlig er strømmen, der bliver brugt for at holde varmepumpen kørende. Vil du vide mere om varmepumper, så kan du læse mere på varmepumpe-guiden.dk.