Smagen af efterår: Det er sæson for simremad

Smagen af efterår: Det er sæson for simremad

af -

Efteråret står for døren med alt, hvad det indebærer af regn og slud. Det lægger op til timevis af hygge indendøre, som vi danskere er allerbedst til. Det gør sig gældende, uanset om det er under et tæppe på sofaen eller med besøg af gode venner. Spar tiden ved kødgryderne og forkæl dine smagsløg med efterårets bedste spise – nemlig simremad.

Simreretter er det nye sort
Simremad har i høj grad fundet vej ind i danskernes hjerter. Og vi forstår hvorfor. Med en travl hverdag kan aftensmaden ofte blive nedprioriteret, og det ender dagligt ud i en indre konflikt om, hvad menuen skal stå på eller stress over at få maden klar til tiden. Her er fordelen ved simremad, at det kan laves i store mængder, så der er rester til flere dage.

Udover at være en god hverdagsret, er den også fantastisk at hive ud af ærmet, når du får gæster. Simremad er på mange måder genvejen til et lækkert måltid, der normalt har taget hele dagen at forberede. Det eneste, du skal være opmærksom på med simremad, er, at det skal forberedes i god tid. Men når du har skrællet og snittet det, du skal bruge, så gør gryden resten af arbejdet for dig. Derfor kan du med fordel købe en stor gryde til simremad, så du kan lave lækker mad i rigelige mængder.

Perfekt, når du skal have gæster
Skal du have gæster, og er du i tvivl om, hvad menuen skal stå på? Måske overvejer du at imponere med en saftig og mør oksesteg med dertilhørende Pommes Anna og flot anlagt salat, som du bruger hele dagen på at forberede? Eller måske er du mere ovre i den nemme løsning med hjemme-’bragt’ pizza, fordi det andet er for uoverskueligt?

Men med simremad får du det bedste fra begge verdener. Det kræver nemlig et minimum af køkkenskills, og samtidig ender du ud i en fantastisk og smagfuld ret, der ikke behøver at sprænge budgettet. Det kan man da kalde for win-win-win!

Udover at være en smagsoplevelse i sig selv, er det gode ved simremad, at du med fordel kan forberede det en dag eller to i forvejen og nøjes med at varme det på dagen. På den måde kan du i teorien være hjemme klokken 17.45 og være klar til gæsterne kommer kl 18. Derfor undgår du at stresse ved kødgryderne, og i stedet kan du fokusere på dine gæster.

Eventyrlig gourmet på budget
I modsætning til at servere en lækker bøf, der ofte koster derefter, kan du ved simremad ”nøjes” med en noget billigere løsning. Det hele bliver jo blandet i gryden alligevel, og du får en saftig og mør ret, der smager eventyrligt.

Med den rette simretid bliver din simremad til en lækker og mør ret, der med tiden vil ende ud i en lækker ret sprængfyldt med smag, der i mange tilfælde vil ende med at overgå den relativt simple bøf. Det er derfor ikke svært at forstå, at simremad er efterårets helt store favorit.

Avatar
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Smag Aarhus Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Smag Aarhus har intet med produktionen af artiklen at gøre.