Kom med Smag Aarhus på weekendstur, når det skal være billigt på Trøjborg. Foto: Visit Aarhus

Når det skal være billigt: En lørdag på Trøjborg

Manglende budget behøver bestemt ikke betyde, at du ikke kan nyde godt af, hvad Trøjborg har at byde på. Smag Aarhus tager dig med på weekendstur, når det skal være billigt på Trøjborg.

Morgen

Hvis hovedet værker eller det bare har været en ekstraordinær lang uge, er der ikke noget, der kan slå brunch som kur. På Café Ziggy kan du få tre retter for under en hund og en filterkaffe til 25 kroner, hvor du kun skal slippe en tier, hvis du har brug for en refill.

125 kroner

Læs også: 3 steder med billig morgenmad i Aarhus

Frokost og eftermiddag

Efter at have brugt formiddagen på at slentre rundt i de små specialbutikker (selvom det måske kun er muligt med window shopping) kan sulten godt melde sig igen. Og det kan også klares billigt på Trøjborg! Hvis du sprang over morgenmad ude, kan du forkæle dig selv med mad fra Kødstadens Burger Joint, som i 2020 vandt titlen som Danmarks Bedste Burger. Du kan få en cheeseburger for 55 kroner eller en menu til 90 kroner, så du også kan få stillet tørsten.

Hvis du fik morgenens måltid ude, og du kun har en lille sult (og pengepung), kan du svinge forbi Fru Nielsens Bageri og købe en kage eller bolle, som du kan nyde i Riis Skov, hvis vejret tillader det, eller ved et af bageriets borde under markise.

90 kroner / 10-20 kroner

Aften

Hvis du har nydt godt af Trøjborgs mange spisesteder i løbet af dagen, skal den måske stå på madlavning hjemme. Og der kan du passende finde nogle ekstra gode ingredienser i og omkring Tordenskjoldsgade, før du vender næsen hjemad. I butikken Jordens Frugter kan du finde grøntsager, bælgfrugter, krydderier og andre mere specielle madvarer, som du kan bruge, hvis du skal eksperimentere lidt. Husk dog at stikke forbi, før de lukker kl. 14! Ana Frugt og Grønt er en klassiker på Trøjborg og med god grund. Her kan du få alt fra de gængse dagligvarer til økologi og specialvarer. Og så har de åbent helt til kl. 16:30 om lørdagen.

Hvis du derimod vil have middag ude, er der flere gode bud, der også er ordentlige ved kontoen. Hvis du vil have en restaurantoplevelse med flere retter, uden at sprænge budgettet, byder Casa Mia på to retter for 145 kroner. Med en sodavand til 30 kroner eller et glas af husets rød- eller hvidvin til 45 kroner, kan du altså holde regningen på under 200 kroner per person. Stedet serverer klassisk italiensk mad og har flere vegetariske retter. Du kan også forkæle dig selv med mad fra Seisei Sushi enten som takeaway eller på restauranten. Her kan du få en sushimenu med op til 20 stykker sushi for under 200 kroner.

Under 200 kroner