Foto: Pixabay.

3 steder med billig morgenmad i Aarhus

Morgenmåltidet er dagens vigtigste, er der nogen, der siger – og heldigvis er der flere steder i Aarhus, der serverer dagens første ret til under en hund. Vi giver dig tre bud på gode og prisvenlige morgenmadssteder i byen.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Morgenbræt til en 50’er
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

Det er ikke kun spændende øl, smørrebrød og aftensmad til billige penge, der er på menuen hos Vesterlauget. Madbodegaen i Vestergade kan nemlig også være med om morgenen, hvor du fra klokken 9.00 til 11.30 mandag til lørdag kan begynde dagen med et morgenbræt for sølle 50 kroner: Hjemmebagt bolle, ost, marmelade, yoghurt med mysli og et blødkogt æg. Solidt og simpelt! Udvid måltidet med en kop kaffe og én af Vesterlaugets gode safte – så har du helt sikkert energi til resten af formiddagen. Skulle sulten ikke være til et helt bræt, kan du nøjes med en bolle med smør til en 20’er eller en portion yoghurt med mysli for bare 15 kroner.

Den bløde start
Grød, Graven 24, 8000 Aarhus C

Skal din morgenmad være både nem og mættende, så læg vejen forbi Grød i Graven, der har fokus på blød mad i flere afskygninger. Menuen skifter alt efter årstid, men en klassiker er grødbarens havregrød, kogt på vand og øko-sødmælk og serveret med hjemmerørt karamelsauce, frisk æble og ristede mandler eller æblekompot, skyr og granola. En rimelig fin start på dagen, hvis du spørger os! En lille portion koster 45 kroner, og er du ekstra sulten, kan du smide en 10’er ekstra for at opgradere til den store. Er det ikke havregrød, der får dit hjerte til at slå hurtigt, har grødbaren flere spændende muligheder som eksempelvis Solbær Chia Special, Acai Blueberry Bowl eller ALL IN-grød.

Ad libitum morgenmad

Café Sidewalk, Åboulevarden 56-58, 8000 Aarhus C

Er appetitten stor, men pengepungen tæt på tom, er Café Sidewalk et glimrende bud på dit næste morgenmadsspot. Caféen ved Åen byder nemlig mandag til fredag fra klokken 08.30 til 10.30 på en morgenmadsbuffet til 39 kroner – så burde der endda være penge til en god kaffe oven i hatten! Snup en tallerken, og forsyn dig af forskellige slags hjemmelavet brød, lun leverpostej, økologisk græsk yoghurt, frisk frugt, hjemmelavet mysli, smilende æg, tre slags pålæg, to slags ost, to slags marmelade, choko spread, kiks, knækbrød samt hjemmelavet kage. Bum! Bonusinfo: Sidewalk har af og til tilbud på morgenbuffeten, hvor du kan mæske dig for 24 kroner.