Bag disken: Ung mikrobager rider på surdejsbølgen

Surdejsbølgen har godt og grundigt fat i Aarhus. Mikrobageri i J.M. Mørksgade fokuserer udelukkende på surdejens kunst.

Kom med Bag Disken hos David Breadhead Studio

Det er knap to måneder, siden at David Milberg Rask Andersen slog dørene op til sit nye mikrobageri David Breadhead Studio i J.M. Mørksgade.

“Vi har stadig udsolgt hver dag,” fortæller den unge iværksætter.

Butikken ser noget anderledes ud end sidst, Smag Aarhus var på besøg. Der bliver løbende fyldt ud på hylderne med bøger og varer, og væggene prydes af akvareller fra kunstneren Una Magdalena.

Læs også: Nyt mikrobageri er åbnet i J.M. Mørks Gade

David Milberg Rask Andersen har inviteret Smag Aarhus indenfor til et kig bag disken for at blive klogere på hele surdejsprocessen.

“Det tager jo lang tid. Først skal surdejen friskes op og være klar til brug, derefter skal dejen laves og så foldes over flere omgange. Til sidst skal brødene hæve i hævekurve (eller i et couche-klæde for baguettenes vedkommende), før de bliver bagt.

Næste skridt i brødstudiet er at invitere folk indenfor til kurser. David Milberg Rask Andersen afholder de første kurser i slutningen af oktober.

“Jeg havde en 81-årig mand hernede en dag i praktik. Det var fedt at lære fra sig, og jeg glæder mig til at prøve kræfter med den del,” siger David Milberg Rask Andersen.

Hold øje med David Breadhead Studios Instagramprofil og Smag Aarhus for nyheder om kommende kurser. Se, hvordan David Milberg Rask Andersen laver sine brød i videoen øverst.

“Som børnefamilie må det nogle gange gerne bare være nemt, og Aarhus byder på virkelig mange lækre take away-muligheder. Jeg ender ofte med en god, italiensk pizza – det kan hele familien være med på.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør