Ejeren af AmoRoma, Bruno Matruglia, laver hjemmelavet pasta, der er på menukortet hver dag. Foto: Emilie Kristensen-McLachlan

Bag Disken: Italiener byder på hjemmelavet pasta i Aarhus

På restauranten i Vestergade kan du få vaskeægte hjemmelavet pasta, som mamma lavede den. Der er også pizzaer og klassiske, italienske retter fra Rom-regionen på kortet. Kig med bag disken, når der laves pasta i Aarhus.

Bruno Matruglia har boet i Aarhus i 28 år. Han er ejer af og chefkok på den italienske restaurant AmoRoma på Vestergade, som han har haft siden 2016.

Da han bliver spurgt hvor i Italien, han kommer fra, er svaret enkelt: Han peger på sin t-shirt og peger på hvert ord i takt med de flydende italienske toner fra hans mund: “Amo Roma!” Rom selvfølgelig.

Det italienske køkken består af mange flere dele, end de retter du måske typisk tænker på på disse breddegrader. Køkkenet i Firenze adskiller sig fra det napolitanske køkken, og selvom der er mange ligheder i de forskellige regioner, har hvert sted i Italien sine særpræg. På AmoRoma serveres der mad fra Rom, blandt andet frisk pasta og lam.

Læs også: Bag Disken: Ung mikrobager ridder på surdejsbølgen

“Det er nemmest at få lam i efteråret og om vinteren, så det er hovedsageligt der, vi har det på menuen. Vores menu skifter to-tre gange om året,” siger Bruno Matruglia.

Italienske forbindelser

Bruno Matruglia flyttede til Danmark i 1992 for at hjælpe sin storebror med hans restaurant. Restauranten er Casa Mia på Trøjborg, som stadig eksisterer i dag, og nu drives af Bruno Matruglias nevø og en af hans venner. Senere blev Bruno Matruglia en del af folkene bag Il Mercatino, den lille italienske specialvarebutik og pizzeria i Mejlgade, før han i 2016 fik foden under eget bord på AmoRoma. De italienske forbindelser løber altså til forskellige steder på byens madscene.

“Vi har en stor gruppe af italienere, der kommer og spiser på restauranten. For eksempel får vi mange udvekslingsstuderende,” fortæller Bruno Matruglias kone Daniella Matruglia, som selv er halvt italiensk og halvt dansk.

Bruno Matruglia er slet ikke i tvivl om, at det er arbejdet værd at lave sin egen hjemmelavede pasta:

“Det kan slet ikke sammenlignes med færdiglavet. Hjemmelavet pasta smager af mere, er friskere. Det smager bare bedre,” siger Bruno Matruglia.

Se hvordan Bruno Matruglia ruller, folder og skærer sin hjemmelavede pasta, når vi går bag disken på AmoRoma.