Royale cocktails: Prisvindende cocktail-ekspert har åbnet ny bar

Royale cocktails: Prisvindende cocktail-ekspert har åbnet ny bar

af -
Foto: Pixabay.

Hotel Royal, der for kort tid siden har fået den nye restaurant Atrium, har nu også fået en bar med samme navn. Her får du royale cocktails lavet af en tredobbelt danmarksmester.

Den nye restaurant Atrium, der bestyres af folkene bag Gastromé, i Hotel Royal har nu fået en tilhørende bar, som deler navn med restauranten. Det skriver Lokalavisen Aarhus. I spidsen for projektet står den tredobbelte danmarksmester i cocktails, Mathias Daa Løfquist, der vil forene cocktailverdenen med de særlige gourmetsmage fra kokkeverdenenen.

“En cocktail er et håndværk ligesom en gourmetret med syns- og smagssans og konsistens. At samle det bedste fra to verdener har potentiale til at blive helt unikt,. ” siger den nye barchef til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

”Jeg vil gerne skille mig ud og integrere gourmetmaden fra køkkenet i mine cocktails. Så det er et samarbejde med køkkenpersonalet, der går op i en højere enhed. Råvarerne skal bare opdages i barbranchen.”

Cocktails, der er en dronning værdig
Mathias Daa Løfquist integrerer hotellets kongelige tema i sin bar og sine cocktails, og inspirationen til opskrifterne kommer fra hotellets gange, hvor billeder af danske konger og dronninger pryder væggene. Derfor finder man cocktails med navne som Kong Oluf, Prins Mango og Kong Espresso.

”Det er vigtigt for mig, at det hele er gennemført. Og en nat vågnede jeg med ideen om at tage udgangspunkt i malerierne. Så jeg har valgt at lave cocktails ud fra dem, som har fanget min opmærksomhed. Og så har jeg taget udgangspunkt i eksempelvis deres historie, baggrund eller farverne på billedet,” siger barchefen.

Mathias Daa Løfquist er desuden i gang med at skabe en cocktail ved navn Dronning Margrethe med ingredienser fra majestætens smag. På trods af det eksklusive tema er intentionen dog at skabe en rolig og afslappet atmosfære i baren, hvor der er plads til alle og en snak med bartenderen.

Selvom baren allerede er åben, holder Atrium grand opening i juli.

Jesper Konggaard
Content creator. Jeg er en sucker for spændende mad fra fjerne egne, men jeg er heller ikke kræsen, når det kommer til god italiensk pizza eller kringlede cocktails. Studerer virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.