Foto: Bruuns Galleri.

8 steder i Bruuns Galleri med lækker lunch to go

ANNONCE: Orker du heller ikke en kedelig rugbrødsmad eller tør salat til frokost? Her får du otte steder i Bruuns Galleri, der alle byder på spændende lunch to go.

Frisksmurt smørrebrød fra slagteren
Kvickly
Hvorfor ikke sætte tænderne i et godt, gammeldags stykke smørrebrød, når maven knurrer til middagstid? Hos Kvicklys slagter kan du få omtrent 10 varianter af den skønne spise, så du kan allerede nu glæde dig til at sætte tænderne i for eksempel et stykke med fiskefilet, æg og rejer, roastbeef, rullepølse eller – naturligvis – Dyrlægens natmad. Alle stykker er selvfølgelig frisksmurte, og prisen er lige til at klare: Hver onsdag koster et stykke kun 12 kroner, mens prisen resten af ugen varierer fra 15 til 20 kroner alt efter, hvor højtbelagt dit smørrebrød skal være. God appetit!

Overdådigt udvalg af thai-mad
Det Grønne Køkken
Bruger du som regel laaaaang tid på at vælge blandt retterne på et menukort, så er Det Grønne Køkken et oplagt valg til din næste frokost. Her kan du nemlig selv blande din lunch to go fra stedets syv overdådige buffeter, som indeholder alt lige fra lækre salater til klassiske forårsruller og autentiske karryretter. Når du har fyldt din boks, bliver den vejet af den søde medarbejder ved kassen – og herfra er det så bare at fylde gaflen med mad og kroppen med ny energi. Det kan vi li’!

Økologiske fristelser
Emmerys
Det populære bageri Emmerys har naturligvis også en café i Bruuns Galleri, hvor du kan stille sulten med 100 procent økologisk frokost to go. Prøv for eksempel en af bageriets lette sandwich, sæt tænderne i et stykke maltrugbrød med enten laks eller avocado, eller forkæl dig selv med en foccacia med krydret landskinke. Mums, siger vi bare! Glem ikke at købe lidt lækkert med til eftermiddagssulten: Vi kan varmt anbefale bageriets skønne stikkelsbærsnitte eller den knasende nøddecookie – måske med en americano on the side?

Til den sushi-sultne
SushiMania
Hvad er et mere hurtigt, simpelt og lækkert end en omgang sushi? Hos SushiMania kan du vælge en boks med allerede blandede stykker, men har du tid, så prøv butikkens Pick’N’Mix-koncept, hvor du selv bestemmer, hvad der skal i boksen – og priserne starter allerede ved 12 kroner for to stykker. Du kan for eksempel vælge mellem spicy veggie, chicken yummi, california royal, crispy chicken eller veggie royal: Vi bliver sultne bare ved tanken! Husk at skylle efter med en af de lækre moste fra Bornholms Mosteri, som SushiMania også byder på.

Klassisk cafémad to go
Café Karma
Er du i humør til en god caféfrokost, men har ikke tid til et cafébesøg? Så er det Café Karma, der er svaret på dine bønner. Her kan stedets lækre frokostretter nemlig også fås to go, så du kan nyde maden ved skrivebordet eller i det fri. Priserne starter ved 59 kroner, og du kan for eksempel få en omgang hjemmelavet bolognese, vendt med fettucine og drysset med parmesan og rucola, en hakkebøf med krydrede kartoffelbåde eller klassisk pasta carbonara med flødesauce og bacon. Så burde sulten være stillet for de næste par timer, hva’? Café Karma anbefaler, at du bestiller din mad på forhånd, så du undgår ventetid.

Brød og grønt hos bageren
BrødCooperativet ved Kvickly
Skal du have en nem bid frokost på farten, er BrødCooperativet, Kvicklys relativt nye bagerbutik, et godt sted at smutte forbi. Her kan du hurtigt snuppe en saftig hotdog, en veltilberedt burger, en frisksmurt sandwich eller en stenovnsbagt pizza – og er du mere til det grønne køkken, kan du selv blande din helt egen salat af for eksempel grøntsager, pasta, kylling, fisk, feta, oliven, nødder, kerner og forskellige lækre dressinger. Win! Har du en sød tand, er det oplagt at supplere frokosten med lidt godt fra hylderne, for eksempel én af de luftige, bløde chokoladeboller. Mmh!

Kødfri frokost
Den Græske Delikatesse
Foretrækker du en frokost uden kød og animalske produkter, har Den Græske Delikatesse et fint udvalg af skønne sager til veganeren – eller til dig, der bare gerne vil spise mindre kød. Prøv for eksempel en sandwich af vegansk brød, eller mix din egen græske blanding af blandt andet feta og oliven, som er lige til at nippe af. Råvarerne bliver løbende fyldt op hos Den Græske Delikatesse, så du er sikker på at få en helt frisk frokost. Psst: Alt det, du kan sætte tænderne i, er desuden importeret direkte fra Grækenland. Kalí órexi!

Økologisk hos kaffebaren
Espresso House
Hvorfor ikke krydre din lunch to go med en coffee to go? Det har du mulighed for hos Espresso House, der som noget nyt byder på en række spændende frokostmuligheder. Er du glad for din rugbrødsmad, så vælg en af kaffebarens saftige rugbrødssandwich med enten kylling, estragon-mayo, babyspinat, avocado og syltede rødløg eller den veganske version med hummus, babyspinat, avocado, syltede rødløg og ristet sesam. Mums! Skal brødet helst være hvidt, kan du i stedet prøve kræfter med en fyldt croissant med skinke, ost og babyspinat, eller du kan lade dig friste af en lækker foccacia med for eksempel kylling, pesto, mozarella og babyspinat. God fornøjelse!