Alkohol til aftensmaden kan eskalere

Det er ikke noget man ligger skjul på, at alkohol er en del af vores kultur i Danmark. Det kan være en god øl til aftensmaden, et glas vin til bøffen eller et par øl foran fjernsynet. Hvis man holder det inden for den anviste mængde alkohol, så er det ikke et problem. Dog er problemet at, et alt for højt antal danskere har i dag et alt for højt alkoholforbrug.

Danmark

I Danmark har det altid været en selvfølge, at der er alkohol på bordet ved middag. Hvis man får gæster på besøg, så holder man sig heller ikke tilbage med de gode vine. Hertil har man som regel heller ikke noget imod, at tage ned i den nærmeste SuperBrugs efter friske forsyning, hvis køkkenet er blevet tomt og man ellers hygger sig.

Dette er dog blevet et stort problem blandt den Danmarks befolkning. Det har nemlig resulteret i, at der er et alt for voldsomt alkohol misbrug i Danmark. Der er faktisk et så højt misbrug i Danmark, at man ikke har kunnet holde rigtigt regnskab på hvor mange der er i Danmark, som er ude i et omfattende alkoholmisbrug.

Den sidste officielle statistik er fra 2015, her var der ca. 585.000 danskere som havde et skadeligt alkoholforbrug. 140.000 danskere var så afhængige af alkohol, at de ikke kunne vende sig af med sine dårlige vaner, med mindre de fik professionel hjælp.

Steder som Alfa København arbejder for, at hjælpe så mange afhængige Danskere som muligt.

De huserer et stigende antal patienter hos deres bo sted i København samt deres døgnbehandling i Fredensborg.

Det er helt klart at se der i mange tilfælde, kommer folk der har brug for hjælp, fordi deres overforbrug af alkohol.

De fleste som ender i et misbrug, er fordi de er startet meget uskyldigt med et enkelt eller to glas vin til aftensmaden, herfra stiger forbruget dog til et misbrug.

Når misbruget begynder at fylde i ens hverdag, så er det ofte folk som blot er startet med et par glas vin til deres aftens mad, men på et tidspunkt er endt med en halv flaske vin til aftensmaden, hertil er forbruget eskaleret.

Sundhedsstyrelsen

Ifølge sundhedsstyrelsen burde en mand ikke drikke mere end maks. 14 genstande om ugen, hertil burde en kvinde ikke drikke mere end 7 genstande om ugen.

Hele 17,6% af den voksende befolkning overskrider lavrisikogrænsen i løbet af en typisk uge.

Se efter tegnene

Der er mange tegn som kan pege på, at man er inden for grænsen af alkoholisme.

To af de typiske tegn på alkoholisme er, at man drikker mere alkohol end det planlagte. Det kan være, at det sker når man i sociale sammenhænge, men også når man er alene.

Den anden er hvis man typisk drikker alkohol i skjul. Det sker ofte når personen er alene derhjemme.

Se efter eksem

Hvis man ser sig selv i spejlet og ser der er begyndt at komme eksem, så burde alarmklokkerne også ringe.

Det kan nemlig være at kroppen er begyndt, at reagere allergisk overfor alkoholen. Hvis man er begyndt at reagere med rødlige plamager, burde man prøve så vidt muligt at tage en pause fra alkoholen og se om det forsvinder.

Hertil burde man prøv en eksem creme, her kan du hurtigt finde ud af om det blot er noget udtørret hud. Cremerne kan findes mange forskellige steder, men for at få de bedste slags skal du naturligvis altid gå efter kvalitets producenterne. Eksem cremen fra Astion Pharma er patenteret og bevist funktionel.

Er du på vej ud hvor du ikke kan bunde?

Det er vigtigt du vurderer hvor langt ude du er i forhold til dit misbrug, hvis du er et sted hvor du føler du godt selv vil kunne komme på rette spor, så burde du nok ikke meget andet end at finde en hobby. Det kan her være en god ide at have planlagt ting i din hverdag, på den måde holde dig selv aktiv så du slet ikke får muligheden for, at drikke.

Hvis man dog er så presset, at man ikke selv kan hjælpe så kontakt et behandlingssted.