Foto: Aarhus Festuge

Aarhus Festuge lancerer gin i samarbejde med lokalt destilleri

I samarbejde med det lokale destilleri har man udviklet en gin, som indkapsler smagen af byen.

Det er i samarbejde med Njord Gin, at Aarhus Festuge nu lancerer Festugeginen. Efter utallige tests er man nu kommet frem til en smag, der efter sigende indkapsler smagen Aarhus.

Læs også: Nu åbner græsk restaurant snart i legendariske lokaler på Trøjborg

Man har brugt karakteristisk duftende sheanødder fra Njord Gins nabo AAK og citronverbena og salvie fra destilleri-havens krukker på Sydhavnen. Fra parcelhushaver og parker (blandt andet fra Viby) er indsamlet solbærgrene, kvæder og æbler. Fra Norsminde-området er der benyttet hybenfrugt, hyldeblomst og syren, og fra Marselisskovene er brugt den nærmest vaniljeduftende skovmærke. Destillatet til Festugeginnen er den Festugeøl, der i 2020 aldrig nåede at blive færdigbrygget, fordi Aarhus Festuge blev aflyst.

Ginen hedder Gin It Together og er et ordspil på Festugens tema i år, In It Together. Der er i alt 300 flasker, som alle er nummererede, og den kan købes på Festugens hjemmeside, hvor den koster 475 kroner.

Vidste du, at

vi meget gerne modtager tips om byens madscene fra vores læsere? Har du set eller hørt om noget nyt eller spændende, så giv os et praj på info@smagaarhus.dk.