Aarhus-bartender skal dyste i Frankrig

CALVADOS Den aarhusianske bartender Kristoffer Geer vandt dansk konkurrence i calvados og skal forsvare de danske farver i Frankrig.

Af Mikkel T. Krogh

Det er ikke hver dag, at danske bartendere jonglerer med den franske æblebrændevin calvados. Men for nylig var det tilfældet ved et mesterskab i calvados for danske bartendere, som Dansk Bartender Laug stod bag. Vinderne blev Kristoffer Geer fra den aarhusianske Clemens Gastro & Bar, som også lagde lokaler til konkurrencen, og Christopher Lee Dahm fra København.

De to danske bartendere har udover æren vundet en plads på det danske hold, der i marts skal til Frankrig for at forsvare Danmarks farver i det internationale calvados-mesterskab. I mesterskabet deltager bartendere fra 15 lande.

Læs også: 7 cool cocktailbarer i Aarhus

Stor fantasi
Til den danske konkurrence havde hver bartender forberedt sin egen opskrift på en cocktail, og fantasien var stor i lokalet, hvor mange var mødt op for at følge dysten.

”I baren så vi interessante hjemmelavede ingredienser som sirupper på champagne og brændt kanel. Vi så også lettere usædvanlige ideer og sjove indslag som kvæde, rød peber og spiritussen Chartreuse, som vi alle har drukket på skiferien i Frankrig,” siger medarrangør Magnus Hamman.

Læs også: 5 fremragende ølbarer i Aarhus
Læs også: 5 aarhusianske vinbarer to die for