Foto: Pizza Smeden

Pizza Smeden: Italiensk pizza fra stenovn!

Det er ikke nogen hemmelighed, at vejen til en sprød og velsmagende pizza involverer både gode råvarer og en brandvarm stenovn. Det ved de også hos Pizza Smeden i Guldsmedgade i Aarhus. Her er der fokus på gode råvarer og godt håndværk, så du kan nyde en lækker italiensk pizza hver gang – velbekomme!

Pizza efter italienske opskrifter

stenovn
Foto: Pizza Smeden

Hos Pizza Smeden, som ligger på Guldsmedgade i Latinerkvarteret, er intet overladt til tilfældighederne. Her fortæller hver en bid, at der er styr på teknikkerne og råvarerne. Når der bliver lavet pizzaer hos Pizza Smeden, er det efter italienske opskrifter, der er blevet brugt i mere end 25 år – men menukortet er stadig moderne og friskt!

Som navnet måske afslører, er et af Pizza Smedens vigtigste værktøjer den store stenovn. Her bliver pizzaerne bagt over åben flamme, for at sikre den perfekte sprøde skorpe. Selve dejen til pizzabundene bliver langtidshævet, og råvarerne til fyldet er primært italienske.

Et menukort med noget for enhver smag

pizza
Foto: Pizza Smeden

På menukortet hos Pizza Smeden finder du 17 forskellige pizzaer, så der er helt sikkert noget lige efter din smag! Menuen indebærer alt fra de klassiske pizzaer såsom pepperoni, Margherita eller italiensk skinke til de mere originale. Her kan du blandt andet sætte tænderne i en hvid pizza med trøffelcreme, mozzarella, bøffelmozzarella og rucola eller en `Mr. Beefy´ med tomatsauce, mozzarella, prosciutto cotto, salsiccia og dansk røget bacon – mums!

På menuen finder du selvfølgelig også et spændede udvalg af lækre vegetarpizzaer og også en `Månedens pizza´. Denne måned består den af tomatsauce, mozzarella, kylling, jalapeños, løg og rød peber.

Udover italienske pizzaer byder menukortet også på friske salater såsom Caprese og Rucolasalat. Mangler du noget til desserten, kan de også klare det. Her kan du vælge mellem både creme brulee, tiramisu eller Ben & Jerry´s is.

Tidligere vinder af Aarhus´ bedste pizza

pizza
Foto: Pizza Smeden

Pizza Smedens nominering til Aarhus´ Bedste Pizza er ikke første gang, restauranten er blevet anerkendt for sine sprøde og smagfulde pizzaer. Tilbage i 2019 løb de nemlig med sejren, da SmagPrisen skulle kåre byens bedste pizza. Med endnu en nominering i år er der altså ingen tivl om, at stedet laver lækre pizzaer i topkvalitet!

Du finder restauranten på Guldsmedgade 17, 8000 Aarhus C.

Læs mere om Pizza Smeden på deres hjemmeside her.