I januar 2023 åbner Samsø Madsnedkeri et spisested i hjertet af Aarhus. Her kan du få lækker pasta og gnocchi, lavet på de bedste råvarer fra Samsø.
Der findes mange former for håndværk. Hos Samsø Madsnedkeri er det hjemmelavet pasta og gnocchi, som der kæles for gennem det gode håndværk.
Samsø Madsnedkeri har oprindeligt hjemme på Samsø, hvor parret Philip og Katrine Hougesen åbnede deres første restaurant tilbage i 2017. Men nu er de klar til åbne et nyt spisested i Aarhus i januar 2023.
På menuen kan du blandt andet vælge mellem retter som carbonara, pasta ragú og pasta burrata. Men kartoflen må ikke glemmes.
”Samsø er kendt for kartofler, og vi har altid haft et godt øje til de små, bløde gnocchi, der blandt andet laves på kartoffel,” lyder det fra Philip Hougesen.
Det bedste fra Samsø
Selvom det nye spisested får hjemme i Aarhus, har den stadig rødder på Samsø.
”Vi tager det bedste fra Samsø og bringer det med til Aarhus,” siger Philip Hougesen.
Her er der blandt andet tale om det mel, som bliver produceret på Samsø – og selvfølgelig kartoflerne.
”Vi forsøger at bruge så mange råvarer fra Samsø som muligt. Vi har derfor tænkt Samsø-råvarerne som hovedingredienserne og udviklet menuerne ud fra, hvad vi kan lave med dem, ” fortsætter han.
Gnocchi til folket
En af de ting, som Philip Hougesen især håber på at kunne introducere for gæsterne på det nye spisested er gnocchi – kartoffelpastaen fra det italienske køkken.
”Der er mange mennesker, der ikke har det store kendskab til gnocchi, og det vil vi gerne lave om på. Det er vores mission, ” fortæller Philip Hougesen.
Og med rig adgang til de kendte Samsø kartofler er der god mulighed for at lave gnocchi i lange baner.
”Jeg synes, det er synd, at gnocchi er en overset spise, for når de laves godt, så får du altså en superlækker, luftig pude af kartoffel,” fortsætter han.
Læs også: Salling ROOFTOP serverer Afternoon Tea helt frem til december
Hjem til Aarhus
Samsø Madsnedkeri startede sit madeventyr med en mobil sandwichcykel og en lille opsparing i Aarhus for fem år siden. Sidenhen er Philip og Katrine Hougesen flyttet til Samsø, hvor de driver deres restaurant.
”Det er gået hurtigt med restauranten på Samsø, og vi er så glade for øens råvarer, men vi har aldrig glemt Aarhus‘ smil, og byen hvor det hele startede,” fortæller Philip Hougesen.
Parret glæder sig derfor til at kunne tage noget af Samsø og alle øens lækre råvarer med til Aarhus.
“Vi har fundet et skarpt team til at hjælpe med driften af spisestedet i Aarhus, mens vi fortsat selv bliver boende på Samsø,” forklarer han.
En hamrende lækker udsigt
”Vi har i længere tid været på udkig efter den rigtige mulighed, hvor især Aarhus har haft vores interesse, og nu er det hele gået op i en højere enhed,” siger Philip Hougesen.
Men hvor den nye lokation i Aarhus præcis kommer til at være, vil parret endnu ikke røbe. Dog afslører de i et Instagramopslag, at du kan se frem til en hamrende lækker udsigt.
”Indretningen kommer til at have et organisk udtryk. Det bliver ikke sort og glanspoleret, men det er selvfølgelig lidt nyere i udtrykket end ved restauranten på Samsø, som er en ombygget grisestald.”
Selvom der stadig er lidt tid til åbningen af spisestedet i Aarhus i starten af det nye år, så er hele teamet allerede i fuld gang med forberedelserne.
”Vi glæder os helt vildt til at komme tilbage til smilets by, hvor det hele startede,” runder Philip Hougesen af.