Bageren Briancon slår alle salgsrekorder med smørbagte croissanter.
Croissanterne hos Briancon på Åboulevarden blev sidste år kåret som byens bedste af Smag Aarhus’ læsere, så det overrasker nok ikke, at de sælger som, ja, varmt brød. Nye tal fra bageriet viser, at croissantsalget i år er 26 procent højere end på samme tidspunkt sidste år.
Hvis salget fortsætter, vil antallet af solgte croissanter runde 80.000 til nytår. Hos medejer Karina Trosborg er smørret en vigtig årsag til succesen.
“Vi har det seneste år oplevet en dejlig stor efterspørgsel på vores croissant. Til trods for vi laver en anderledes croissant end den klassiske franske, bliver flere og flere afhængige af vores sprøde og fyldige croissant. For os er der ingen tvivl om hvorfor: Smør,” siger medejer Karina Trosborg.
Smør er fremtiden
Smør er dyrere end margarine, og prisen er steget i den seneste tid. Det får dog ikke de smørelskende bagere på Åboulevarden til at skifte spor.
“Vi har altid og vil altid kun bruge smør i vores produktion. Både fordi det er et renere produkt, men samtidig med vi aldrig vil gå på kompromis med den smag smør frembringer. Vi mener, smør er fremtiden, fremtiden er rene råvarer, og vi vil ikke ændre strategi. Heldigvis får vi også den tilsvarende anerkendelse af vores kunder,” siger medejer Kenneth Trosborg.
Bageriet, der efterhånden har 10 år på bagen, bager croissanter hver dag fra kl. 4 om morgenen.