Foto: Briançon

Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste croissant

Smørfyldt croissant fra lokalt bageri vinder afstemning om Aarhus’ bedste croissant.

Aarhus’ bedste croissant fås hos bageren Briancon på Åboulevarden. Sådan lyder resultatet af Smag Aarhus’ store kageafstemning, hvor mere end 500 kageglade aarhusianere har givet deres stemme til kende om byens bedste kager.

Hele 30,4 procent af stemmerne pegede på Briancon som vinder i croissant-kategorien, hvor en stribe andre aarhusianske bagerier og kaffebarer var med med hver deres versioner af den sprøde, franske specialitet.

Stolthed på Åboulevarden
På Åboulevarden kan medejer Karina Trosborg, der har startet Briancon sammen med sin bror Kenneth, ikke få armene ned over at løbe med sejren i læserafstemningen.

”Det er vi enormt stolte af. Især fordi vi ved, vores croissant skiller sig ud fra den helt klassiske franske croissant, som er lidt mere let end vores. Vi har gjort den klassiske croissant til vores egen, og det er bare megafedt, at det bliver belønnet, og at vores kunder sætter pris på det,” siger Karina Trosborg.

Briancon bruger efter eget udsagn hvert år omkring fem tons smør til produktionen af croissanter, som både fås med og uden chokolade. Hver croissant indeholder ifølge bageriet 40 gram smør og indeholder ikke sukker i selve dejen.