7 tips til hjemmebag med dine børn

Hjemmebag med børnene behøver hverken at være besværligt eller uoverskueligt. Med disse 7 tips kan du få en sjov dag i køkkenet med dine børn.

At bage med børn er ikke kun en sjov og billig aktivitet, det er også en fantastisk måde til at øge deres selvtillid samt skabe minder på. Endnu bedre kan bagning med dine børn lokke selv det mest kræsne barn til at prøve noget nyt og måske tilføje en ny ingrediens eller to på deres tallerken. Her er nogle af de bedste tips til bagning med dine børn.

 

1. Køkkenet bliver rodet, men det er okay!

Det er jo børn, så selvfølgelig vil køkkenet blive en smule rodet. Bagning bør være sjovt, så lad ikke rodet gå dig på. Der findes dog flere tips til, hvordan du kan forebygge det værste rod. Find en plastikdug og put den over arbejdsområdet og sørg for at vaske og tørre af lidt af gangen. Desuden kan du give dig selv og dine børn forklæder på, så tøjet ikke bliver alt for beskidt.

2. Lad børnene vælge opskriften

Tag et kig i dine kogebøger eller på hjemmesider med dine børn for at finde en opskrift, som børnene ønsker at lave. Det siges, at børn er mere interesserede i bagningsprocessen, hvis de hjælper med at vælge opskriften. For små børn kan det dog være en smule besværligt, hvis de skal vælge en opskrift helt selv. Prøv derfor at vælge to eller tre opskrifter, som de kan vælge imellem. Større børn kan selv vælge opskrifter fra kogebøger, blade eller hjemmesider. Hvis du har brug for inspiration til, hvilke opskrifter du kan lave med dine børn, kan du klikke ind her.

 

3. Find aldersrelaterede opgaver

Uanset om du har mindre eller større børn, så er det en fordel, at du uddelegerer opgaverne, så det passer til barnets alder. Mindre børn vil eksempelvis kunne tilsætte ingredienser til blandingen, som du har målt op, udsmykke kagen, når den er færdigbagt eller hjælpe med at finde ting frem. Større børn kan derimod hjælpe med lidt mere, såsom at finde de rette ingredienser, måle dem op m.m.

4. Brug en røremaskine til travle perioder

Hvis I ikke har tid til at bruge en hel dag i køkkenet, så kan det være en fordel at bruge en røremaskine til nogle opskrifter. Det gør ikke mindst processen nemmere, men også en del hurtigere i forhold til, hvis du selv skulle i gang med at ælte dejen med dine børn. At have en travl dag behøver ikke betyde, at I ikke kan hygge jer med en omgang hjemmebag, hvis du blot sørger for at anvende praktiske metoder såsom en røremaskine. Du kan læse mere om røremaskiner til hjemmebag med dine børn hos Forbrugsguiden.dk.

5. Læs opskriften sammen, inden I begynder

Lær dine børn det vigtigste trin, når det kommer til bagning: Læs opskriften først! Med ældre børn anbefales det, at I læser opskriften sammen, så de fra starten af er med på de forskellige trin, ingredienser og bagningstider. Børnene kan starte med at finde materialer samt ingredienser frem, efter I har læst opskriften. Det kan hjælpe med at forberede børnene på, hvad der skal ske.

6. Gør børnene til en del af din regelmæssige bagningsrutine

Bagning med børn betyder ikke kun, at I skal planlægge en dag, hvor I bruger en hel dag i køkkenet. Lad i stedet børnene hjælpe med at ælte dejen til brød eller blande dejen til kagen hver uge, så de bliver mere vant til at være i køkkenet.

7. Hyg jer med det færdige resultat

Når brødet og kagen er i ovnen, så er jeres dag slet ikke slut endnu. I kan nemlig sørge for, at I også har tid til at nyde brødet eller kagen, når den er færdigbagt. På den måde kan I hygge jer med nybagt brød eller en lun kage, hvilket ikke mindst er sjovt og hyggeligt for dig, men også for dine børn. Hvis I har ekstra tid, så dæk bord og gør det lidt mere specielt. Dette kan blive til en fast tradition med dine børn, hvor I hygger jer med at bage i køkkenet sammen.