Foto: Café Fika

3 steder i Aarhus med forfriskende smoothies

Det kan være rart med lidt friskt til ganen og maven: Her får du tre bud på steder i Aarhus med skønne smoothies.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende og er siden blevet opdateret. 

Stop op hos Dorte
Juice Stop, Badstuegade 4, 8000 Aarhus C

I snart 25 år har Juice Stop – med indehaver Dorte Drachmann i spidsen – haft hjemme på Badstuegade, hvor den lille butik i dag byder på blandt andet forfriskende smoothies i fire varianter til 48, 58 eller 68 kroner. Trænger din krop til lidt næring, kan du for eksempel fylde den med Green-Power, som består af øko-mandelmælk, avokado, spinat, banan og appelsin – og vil du drømme dig til fjernere himmelstrøg, er Alohas kombination af kokosmælk, mango, ananas, appelsin og æble det helt rette valg. Er du sulten efter mere, kan du glæde maven med lette retter som blandt andet en avokadomad med laks eller dagens salat. Slut eventuelt af med en kop kaffe – eller en friskpresset juice, som var dét, det hele begyndte med i 1996, da Juice Stop åbnede.

En frugtfyldt ”fika”
Café Fika, Jægergårdsgade 47 og Nørregade 28, 8000 Aarhus C

”Fika” betyder kaffepause, men ordet indeholder egentlig meget mere end det. Det er nemlig svenskernes svar på hygge, og i den forstand passer det glimrende til Café Fika, der med sine hyggelige lokaler på to placeringer i byen byder på kaffe, men også alverdens andre gode sager. Caféens udvalg af smoothies indeholder lidt for enhver smag, lige fra den klassiske variant med jordbær, appelsin, banan, yoghurt og vanilje til den mere frække fætter med grønkål, spinat, avokado, banan, æble, lime og ingefær. Ikke dårligt! Alle seks varianter står til 55 kroner, så der er snildt råd til at prøve en af caféens retter – måske en sandwich af hjemmebagt surdejsbrød med hummus, bagte rødbeder, syltet grønt, avokado, artiskoktapenade og salat? Bonusinfo: Fika bruger kun bionedbrydeligt engangsemballage. God stil!

Valgmulighedernes mekka
Café Stiften, Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C

Hvad skal du ha’ i din smoothie? Hos Café Stiften burde de fleste munde kunne blive tilfredsstillet uanset præference – caféen ved banegården har nemlig hele 10 forskellige smoothies på kortet. Kunne din kulør godt trænge til et pift, kan du prøve kræfter med ”Naturlig skønhed,” der består af æble, spinat, agurk, blegselleri, avokado og mandler, mens ”Tropejuice” sender dine tanker mod sydligere himmelstrøg med sin kombination af passionsfrugt, mango, ananas, kokossirup og appelsin. Alle smoothies står til 49 kroner, og mætter den flydende føde ikke nok, kan du eventuelt tilføje Café Stiftens bland selv-salat, hvor du selv mixer din favorit. Ja tak! Skal det være ekstra vildt, kan du runde måltidet af med én af caféens friskpressede shots. Så er der virkelig energiboost for alle pengene!