Foto: Mammis Gelato

3 steder i Aarhus med is to go

Foråret er over os! Det betyder is – og gerne masser af det. Her får du tre steder i Aarhus, der serverer is to go.

Trøjborgs Venedig

Dolce Vita, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Dolce Vita betyder ‘det søde liv’. Og det er ikke en forkert beskrivelse af isbaren, der er blevet en fast bestanddel af Trøjborg. Roberto er opvokset og uddannet som gelataio – ismager – i Venedig. Og i 2002 åbnede han Dolce Vita i Tordenskjoldsgade for at bringe den italienske is til Aarhus. Snart tyve år senere kan du stadig smage den traditionsrige is, der spænder fra den friske frugtsorbet til den mørke chokoladeis. Mums! Dolce Vita er senere udvidet til tre butikker, så du også kan stille din trang til de kolde lækkerier i Risskov og Højbjerg. Butikkerne har åbent alle dage fra klokken 12.00 til 18.00.

Hos mor og datter

Mammis Gelato, Rosensgade 34, st.tv og Jægergårdsgade 66, 8000 Aarhus C

Det er en vaskeægte familiedrevet virksomhed, du besøger, hvis du henter din to go-is hos Mammis Gelato. Mor Helle Schmidt og datter Michelle Schmidt slog nemlig sammen dørene op til ismejeriet og -butikken på Rosensgade i 2017. Her sælger de isvarianter af typen italiensk gelato, og råvarerne er importeret direkte fra Støvlelandet. Mammis Gelato har også andre lækkerier i sortimentet som istapas, ispinde og issandwich. Nice! Butikkerne har åbent alle ugens dage fra klokken 12.00 til 20.00, så du kan få stillet dit isfix, når det kommer over dig. I resten af marts har butikkerne dog lukket om mandagen.

Den søde tand og gode samvittighed

Social Foodies, M. P. Bruuns Gade 60, 8000 Aarhus C

Social Foodies er godt for flere ting. Både den søde tand, men også den gode samvittighed. Isbutikken i M. P. Bruuns Gade er nemlig en socialbæredygtig virksomhed, der bruger råvarer, som er dyrket af småbønder i udviklingslande. Isbutikken sørger for, at værdikæden er socialt bæredygtig for at kunne skabe bedre levevilkår for nogle af verdens mest socialt og økonomisk udsatte mennesker. Stærkt! Og så laver Social Foodies frisk, italiensk is, der går lige i hjertet på enhver iselsker. Så kig forbi Social Foodies mellem 10.00 til 18.00 søndag til torsdag eller 10.00 til 20.00 fredag og lørdag. God fornøjelse!