Foto: Okkels Åbyhøj

3 steder i Aarhus med is to go

Foråret er over os! Det betyder is – og gerne masser af det. Her får du tre steder i Aarhus, der serverer is to go.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Som mor, så datter
Mammis Gelato, Rosensgade 34, st.tv, 8000 Aarhus C

Det er en vaskeægte familiedrevet virksomhed, du besøger, hvis du henter din to go-is hos Mammis Gelato. Mor Helle Schmidt og datter Michelle Schmidt slog nemlig sammen dørene op til ismejeriet og -butikken på Rosensgade i 2017. Her sælger de isvarianter af typen italiensk gelato, og råvarerne er importeret direkte fra Støvlelandet. Nice! Lige nu er udvalget hos Mammis begrænset til is i vafler, bægre eller bokse – naturligvis kun to go eller leveret – og i april kan du blandt andet vælge mellem 14 smagsvarianter, for eksempel citrontærte med brændt marengs, blåbærsorbet og saltkaramel. Yay! Butikken har åbent alle ugens dage fra klokken 12.00 til 20.00, så du kan få stillet dit isfix, når det kommer over dig. Psst: Mammis Gelato åbnede i april endnu en isbutik på Jægergårdsgade.

Den nye is i klassen
Okkels Åbyhøj, Silkeborgvej 226 tv, 8230 Åbyhøj

Franchisetager Ziggie Madsen havde kun haft åbent i ganske få dage, da hun måtte lukke ned for lokalerne til iscaféen Okkels Åbyhøj og nøjes med is to go. Heldigvis har hun oplevet stor opbakning til den nyåbnede iscafé på Silkeborgvej, hvor aarhusianerne kan købe både is i bægre, is boks, milkshakes, chokoshakes, frappuccinos, flødeboller, chokolade, luksusvaffelrør og alskens kaffevarianter. Sådan! Udvalget af is kan variere fra dag til dag, men spænder blandt andet over gode klassikere som jordbærsorbet og stracciatella samt nye favoritter som salmiaklakrids og smølfeis med tyggegummismag. Halløjsa! Okkels Åbyhøj har åbent alle dage fra klokken 10.00 til 21.00 – fredag og lørdag til klokken 22.00 – så hvis det danske forårsvejr er med os, kan du både begynde og slutte dagen med en is i den hyggelige bydel. Det kalder vi forårsstemning!

Himmelske fristelser
Paradis, M.P. Bruuns Gade 52 og Nørregade 40, 8000 Aarhus C

Har du oplevet englene synge ved smagen af årets første is? Og den anden? Og den tredje? Hvis du også craver den iskolde, himmelske fristelse, så tag en tur til Paradis. Den landsdækkende iskæde har efterhånden opnået klassikerstatus og er altid et tilløbsstykke i forårs- og sommermånederne i Smilets By. Lige nu byder butikkerne på take away-is i både bæger, vaffel og boks, og med varianter som for eksempel karamel med havsalt, Oreo, mint med chokolade og citron-, jordbær og appelsin/passionsorbet burde der være noget for enhver smag. Er du mere til shakes og frappuccinos – eller en helt almindelig kaffe – har Paradis også dét på menuen. Bonusinfo: Paradis i Nørregade er kædens allerførste butik, som åbnede i 2000. Syv år senere kom butikken i M.P. Bruuns Gade til.