5 steder med juleknas i Bruuns Galleri

Reklame: Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er aldrig for tidligt at købe ind til decembers mange hyggelige stunder. Her får du en guide til fem steder i Bruuns Galleri, hvor du kan få fingre i fristende juleknas.

Julekager og julekaffe

Espresso House

Skal du ha’ julegodter til eftermiddagskaffen? Slå dig ned hos Espresso House, glem hverdagen for en stund, og lad dig friste af skønne julesager, der både dufter og smager af den søde juletid. Kaffebarens julemuffin har smag af brunkage og cream cheese frosting samt tranebær på toppen, og er du mere til en klassisk chokoladebolle, kan du vælge juleudgaven Snebold, som er forklædt med hvid chokolade i højtidens anledning. Skal det være klassisk jul, så bestil tre æbleskiver med flormelis og jordbærmarmelade. Ja tak! I koppen kan du for eksempel få en Julelatte med smag af kanel samt flødeskum og kardemomme på toppen eller en Nougat Karamel Latte med smag af fransk nougat og karamel samt flødeskum og karamel på toppen. Er du mere til de kolde drikke, kan du blandt andet snuppe en Frapino Pebermynte og Chokolade med flødeskum og polkadrys på toppen. Sådan! 

Lakrids og chokolade i skøn forening

Lakrids By Bülow

Er du (også) en af dem, der er vild med kombinationen af chokolade og lakrids? Hos Lakrids By Bülow finder du fire forskellige vintervarianter til julebordet, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Den populære Classic har en kerne af sød lakrids, et lag af karamelliseret hvid chokolade og havsaltflager samt en smuk bronzeoverflade, mens Gold byder på sød lakrids, frysetørret hindbær, hvid chokolade og en guldoverflade. Vælger du Snowball, får du en lidt kraftigere variant med sød lakrids, mælkechokolade, salt og peber samt en knasende skal, mens den nyeste variant Christmas Butter Cookie indeholder sød lakrids, karamelliseret chokolade samt smørkaramelstykker – og så er den rullet i fin kanelsukker. Dét er ren julestemning! Priserne begynder ved 70 kroner for en lille æske. Psst: Du kan også glæde dig selv – eller en du kender – med butikkens delevenlige julekalender, hvor hver låge indeholder to stykker lakrids.

Chokolade for enhver smag

Summerbird

Der er masser af fristende julevarer at vælge imellem hos Summerbird, så forbered dig på, at det kan være vanskeligt at vælge, når du besøger butikken! Prøv for eksempel Amber Edition, en amber classic-chokoladebar med krokant af Piemonte-hasselnødder og drysset med julens varme krydderier og kirsebær, eller vælg gaveæsken Winter Specialities med seks forskellige slags chokolade (så kan du jo få smagt lidt af hvert!): Nougatbrød, marcipanbrød, fyldt chokolade og dragerede spanske mandler. Mmh! Er alle dage i december chokoladedage i din optik, er der ingen vej udenom Summerbirds julekalender til voksne med hele to stykker chokolade bag hver eneste låge. Så kan du dele med en, du har kær – eller forkæle dig selv med ekstrameget chokolade. Bonus! 220 gram Amber Edition fås for 144 kroner, Winter Specialities koster 228 kroner, mens julekalenderen står til 340 kroner.

En klassiker på julebordet

Frellsen Chokolade

Gennem generationer har I.M. Frellsen fremstillet chokolade med fokus på håndværksmæssig udførelse og råvarer af høj kvalitet, så Frellsens juleudvalg må siges at være lidt af en klassiker på julebordet. Butikken i Bruuns Galleri har masser af julevarer at vælge imellem, og én af de godter, der er vanskelig at undvære, er marcipangrisen: Hos Frellsen får du den med mørk eller lys chokolade, nougatmarcipan, karamel, cognac, hindbær eller lakrids. En enkelt koster 25 kroner, men du kan også blande tre for 65 eller købe en æske, hvor du kan smage lidt af det hele. Mmh. Er du til flødeboller, lokker Frellsen med en juleudgave med marcipanbund, julekrydderier, mørk chokolade samt frysetørret hindbær og pistacie – og glem ikke at forkæle familiens yngste med en julepose med blandt andet chokolade, skumfidusjulemand og et brev til varm chokolade. Er julen ikke komplet uden en julekalender, har Frellsen tre forskellige af slagsen.

Julekager og -brød hos bageren

Cirkel Café og BrødCooperativet

Bliv ekstrapopulær på hjemmefronten, og tag kager med hjem til kaffen: Fra mandag til torsdag har Kvicklys bager BrødCooperativet tilbud på enten honningkagehjerter, berlinere, klejner og juleboller til bare otte kroner stykket, så du kan få smagen af julen til billige penge. Bageren byder desuden på kanelboller lavet på wienerdej, en julekage lavet på wienerbrød med rosiner, sukat og remonce samt et julerugbrød med kanel og tranebær. Lækkert! Vil du nyde julebagværket med udsigt til den livlige summen i Bruuns Galleri, kan du nyde godterne hos Cirkel Café lige over for bageren. Køb eventuelt en kop varmt med for den fulde oplevelse: Du kan for eksempel bestille en latte med enten kanelsirup eller ginger bread-sirup, og skal det være mindre vildt, kan du vælge blandt mere klassiske muligheder som cappuccino, filterkaffe og varm chokolade.

Perfekt til julehygge

Se alle