På Hamanns kan du få en kop varm kakao lavet på Madagaskar kakao fra Callebaut med flødeskum. Foto: @knitoutloud

3 steder med varm kakao i Aarhus

Alle har brug for at varme sig i efterårskulden, og der kan varm kakao altså bare noget særligt. Vi giver her tre bud på, hvor du kan få en lækker kop varm kakao i Aarhus til at holde dig i gang – og lun selvfølgelig.

Denne guide har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.

Det skæve indslag

Hamanns, Emma 1990, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus
Hvis den skal stå på varm kakao i Aarhus kan du på caféen Hamanns i Gammel Munkegade få en fyldig og cremet én af slagsen. Drikken er her lavet på 67 % Madagaskar mørk kakao fra Callebaut, og kvaliteten kan smages. Du kan få din kop med eller uden flødeskum, som bliver sirligt serveret i en lille keramikskål, som vel efterhånden er blevet et kendetegn for den skæve café. Det er ejerens kærlighed til netop det skæve, der er i fokus på caféen med den enkle indretning og den lyse, luftige gårdhave. Kagerne på menuen varierer, men du kan for eksempel støde på den tunge hapser konfektkagen, hvis du vil have dobbelt op på chokolade, eller en æbletærte fyldt med marcipan, æbler og en karamel med tamarind, som er en bælgfrugt, der beskrives som en mellemting af blomme og lime. Velbekomme!

Chokoladeelskerens paradis

Frellsen Chokolade, Ryesgade 10, 8000 Aarhus
Hvis du – ligesom visse andre – ikke kan få nok chokolade, skal du slå et smut forbi klassikeren Frellsen Chokolade efter en varm kop kakao. Her får du den serveret med flødeskum (hvis du er til det), og så får du endda en gratis flødebolle med. Hvad er det eneste, der er bedre end chokolade? Mere chokolade! Frellsen specialiserer sig i chokoladens kunst, så mens du er i butikken, kan du forkæle dig selv med chokolader i alverdens former og variationer fra butikkens montre. En kop kakao to go er perfekt at kombinere med shoppeturen eller bare til at varme dig, mens du sidder i den friske luft og ser folk fare forbi. Det er en velfortjent pause, inden vi for alvor går ind i den travle, søde juletid.

Læs også: 3 kanongode kagesteder i Aarhus

Ren efterårshygge

Restaurant Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg
Efter en gåtur i skoven, hvor vinden bider i kinderne, er det perfekt at slå et smut forbi et lunt sted til en kop varm kakao. I Moesgård Skov kan du passende tage forbi Restaurant Skovmøllen. Her kan du få varm kakao og andre drikkevarer kombineret med et stykke af en af stedets lækre kager. Det gamle møllehus danner rammen om restauranten, og der er dømt ægte hygge med de lave lofter, gamle malerier og den gode stemning på tværs af stedets serveringslokaler. Skovmøllens lagkage har været en del af Skovmøllens menukort siden 1930, og det er da også de gamle traditioner, der holdes i hævd – dog med et moderne twist. Nu hvor året går på hæld, kan du selvfølgelig få både æbleskiver og risalamande. Så kan du lidt igen.

Vidste du, at

Smag Aarhus har skrevet om byens madscene siden 2014? Siden 2019 har Smag Aarhus været en del af design- og kommunikationsbureauet Grobowski. Redaktionen holder til i Vestergade i hjertet i Aarhus.