På Hamanns kan du få en kop varm kakao lavet på Madagaskar kakao fra Callebaut med flødeskum. Foto: @knitoutloud

3 steder med varm kakao i Aarhus

Alle har brug for at varme sig i kulden, og der kan varm kakao altså bare noget særligt. Vi giver her tre bud på, hvor du kan få en lækker kop varm kakao i Aarhus til at holde dig i gang – og lun selvfølgelig.

En lignende version af denne guide har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.

Det skæve indslag

Hamanns, Emma 1990, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus
Hvis den skal stå på varm kakao i Aarhus kan du på caféen Hamanns i Gammel Munkegade få en fyldig og cremet én af slagsen. Drikken er her lavet på 67 % Madagaskar mørk kakao fra Callebaut, og kvaliteten kan smages. Du kan få din kop med eller uden flødeskum, som bliver sirligt serveret i en lille keramikskål, som vel efterhånden er blevet et kendetegn for den skæve café. Lige for tiden er serveringen dog i en take away-kop. Det er ejerens kærlighed til netop det skæve, der er i fokus på caféen med den enkle indretning og den lyse, luftige gårdhave. Kagerne på menuen varierer, men du kan for eksempel støde på den tunge hapser konfektkagen, hvis du vil have dobbelt op på chokolade, eller en æbletærte fyldt med marcipan, æbler og en karamel med tamarind, som er en bælgfrugt, der beskrives som en mellemting af blomme og lime. Velbekomme!

Chokoladeelskerens paradis

Frellsen Chokolade, Ryesgade 10, 8000 Aarhus
Hvis du – ligesom visse andre – ikke kan få nok chokolade, skal du slå et smut forbi klassikeren Frellsen Chokolade efter en varm kop kakao. Her får du den serveret med flødeskum (hvis du er til det), og så får du endda en gratis flødebolle med. Hvad er det eneste, der er bedre end chokolade? Mere chokolade! Frellsen specialiserer sig i chokoladens kunst, så mens du er i butikken, kan du forkæle dig selv med chokolader i alverdens former og variationer fra butikkens montre. En kop kakao to go er perfekt at kombinere med gåturen eller bare til at varme dig, mens du sidder i den friske luft og ser sneen dale. Det er en velfortjent pause.

Læs også: 3 kanongode kagesteder i Aarhus

Økologisk råhygge

We Feat, Frederiks Allé 102 og Guldsmedgade 33, 8000 Aarhus C
We Feat er nok mest kendt for lækre, sunde bowls og sandwich. Hos kæden er filosofien, at fast food også kan være sund, grøn og økologisk. Men udover sprøde sandwich, knasende salat bowls og lækre raw cakes kan du også finde en varm kakao lavet på rigtig chokolade. Mmmm. Spisestedet har et udvalg af mælk som havre, mandel, soya, soya vanilje, mini og sødmælk, så din kakao kan blive lavet til lige præcis din smag. Hvis der skal dobbelt op på chokolade, kan du for eksempel tage en romkugle lavet på blandet andet kikærter, dadler, peanutbutter og kakao med. Så kan du lidt igen.