5 gode barer i Aarhus

Hvis du er tørstig efter en god øl, så er der heldigvis mange muligheder i Smilets By. Her er en guide med fem hyggelige barer i Aarhus – lige fra det uformelle værtshus til den smarte ølbar.

Øl på Vinstuen

Vinstuen i Fiskergyden, som er lige bagved Åboulevarden, er kendt og elsket blandt Aarhusianere. Her kommer mange studerende, som skal skylle ugen ned med en kold Ceres Top. Det er en hyggelig og rummelig bar, hvor der er god plads – både til rygere og ikke-rygere. Vinstuen er et af Aarhus’ ældste værsthuse, og har i følge dem selv, ikke serveret en lunken øl siden 1913.

Du skal nemlig ikke lade sig snyde af navnet, der bliver helt klart langet flere øl over disken end vinglas på Vinstuen. Især om onsdagen, til deres elskede pubquiz, er stemningen helt i top. Tag dine venner under armen og test hvem af jer, der ved mest om alt fra ministre til landevejscykling. Mens i nyder en kold øl.

Hvor: Vinstuen, Fiskergyde 15, 8000 Aarhus

Kendetegn: Uformel og hyggelig med billige øl.

Læs mere her.

Barer i Aarhus

Jazzbar i Aarhus

Aarhus har som sagt mange gode barer, men på Erlings Jazz- og Ølbar kan du nyde din lækre specialøl sammen med Miles Davis, John Coltrane og alle de andre jazzlegender. Eller i hvert fald til lyden af dem. Her har de et bredt udvalg og skiftende sortiment på deresfadølshaner, og du kan få alt fra IPA til stout. Du kan næsten altid prøve noget nyt, når du besøger baren. Men kvaliteten og atmosfæren er det samme.

Barens hyggelige indretning med røde, tunge gardiner og små træborde skaber en hyggelig stemning, som er perfekt til dybe samtaler og gode minder. Nogle onsdage inviterer de til live jazzkoncert i baren, hvor du virkelig kan nyde musikken og øllen sammen. Find mere information og følg med i deres koncerter her.

Hvor: Erlings Jazz- og Ølbar, Nørreport 8, 8000 Aarhus.

Kendetegn: Jazzbar med fadøl og livemusik.

Læs mere her.

barer i Aarhus

Åben Aarhus

Åben startede som et bryggeri i Kolding, men åbnede i 2020 en ølbar i Aarhus og er hurtigt blevet et hit blandt ølentusiaster i Aarhus. Det er en ølbar, hvor der er god plads, lyst og smukt. Her er du altså langt væk fra det brune værtshus, men hyggen og den gode stemning følger med. Åben inviterer endda til pubquiz hver tirsdag, hvor der i kælderen bliver dystet hele aftenen blandt dagens quizglade gæster. 

Åben serverer 24 øl på fad, som enten kommer fra deres eget bryggeri eller deres gode venner rundt i verden. Her er øllene virkelig i høj kvalitet og de brygger nye øl hele tiden, så du kan altid blive overrasket og lære noget nyt – så længe du er åben overfor det. Det er klart en af de barer i Aarhus, hvor du får den Aller højeste kvalitet af øl. De har også en række drikkevarer på flaske – både øl, sodavand, vin og kombucha. Hvis du vil arrangere en spændende aften for vennerne, hvor I kan blive klogere på øl og smage deres lækkerier, kan du kontakte dem for en ølsmagning.

Hvor: Åben Ølbar, Rosensgade 28, 8000 Aarhus

Kendetegn: Kvalitetsøl fra eget bryggeri, hyggelig atmosfære

Læs mere her.

Læs mere her: 6 forrygende cocktailbarer i Aarhus

Velkommen til Mundhæld

På den skønne Vestergade, hvor der summer af liv, kan du finde Mundhæld. Her får du lækre specialøl i lange baner. Når du kommer ind, bliver du mødt af en stor tavle med de øl, du kan vælge imellem. Mange af deres øl er fra mindre bryggerier, som Aarhus Bryggeri og Grauballe Bryggeri. Kortet indeholder noget for enhver smag, og du kan også få vin og endda glutenfri øl.

Baren har en hyggelig atmosfære, hvor du endda kan sidde udenfor på den hyggelige gade, hvis vejret tillader det. Ellers er baren indrettet i rustik atmosfære med forskelligartede genbrugsmøbler. Desuden har de brætspil, hvis I vil hygge med et spil til smagen af de lækre øl.

Hvor: Mundhæld, Vestergade 51, 8000 Aarhus

Kendetegn: Speciaøl fra mindre bryggerier l i rustik atmosfære

Læs mere her.

Barer i Aarhus

Lecoq i Latinerkvarteret

Lecoq, som ligger i det hyggelige Latinerkvarter, er endnu en Aarhus-klassiker. Her er der altid god stemning og fyldt med glade, unge mennesker. Baren har en uformel, hyggelig atmosfære, som er perfekt til en aftensøl – endda udenfor i solen, hvis vejret tillader det. Lecoq er især kendt for chartreuse. En grøn fransk likør lavet på over 130 urter, blomster og som har en meget karakteristisk sød, men stærk smag. Likøren er det mest solgte på Lecoqs menukort, og rygtet går endda på, at den lille bar i Aarhus er den største forhandler af likøren i hele verden.

Baren har SU-venlige priser, meget rart personale og både plads til rygere og ikke-rygere. Det er en skøn bar, hvor man kan bruge mange timer på at drikke flaskeøl, rafle og snakke. Lecoq er en af de mest legendariske barer i Aarhus – og med god grund.

Hvor: Lecoq, Graven 14, 8000 Aarhus

Kendetegn: Billige øl i hyggelig og uformel atmosfære

Læs mere her.