3 ting du skal huske til begravelsen

Når der sker et dødsfald i familien eller i vennekredsen er det altid sørgeligt. Det er vigtigt, at man viser den afdøde den sidste ære ved at planlægge en god begravelse eller bisættelse.

Her kan der være mange ting at holde styr på – der er nemlig masser af spørgsmål, der presser sig på i forbindelse med koordineringen af en sådan begivenhed. Hvordan skal det foregå, skal der være kirkelig ceremoni og afholdes mindehøjtidelighed mv. – alt dette kan være svært at overskue på en i forvejen svær dag, og derfor kan det også være godt at alliere sig med nogen, der har forstand på det.

De fleste googler som regel “bedemand århus” eller “hjælp til begravelse århus”, eller hvor man nu enten er bosiddende henne. En bedemand kan være en utrolig god hjælp i forbindelse med en begravelse, da vedkommende har specialiseret sig i, at planlægge og eksekvere dagen efter de ønsker, der er afgivet. I denne lille artikel gennemgår vi tre ting, der er vigtige at have med på denne svære dag.

Mindehøjtidelighed med mad og drikke efter kirken
Hvis man gerne vil have en fin afslutning, efter den kirkelig ceremoni, så er en mindehøjtidlighed oftest en god idé. Her kan man mødes på en kro eller lignende sted, hvor det vil være muligt at få et par lette retter samt drikke. Det kunne være smørrebrød eller lignende, der er passende til begivenheden. Dertil kan man servere øl, vand, kaffe og te som drikkelse til.

Ved mindehøjtidligheden kan man eventuelt synge en sang eller to, eller blot nyde hinandens selvskab. Det er som oftests en rigtig fin afslutning på en ellers rigtig svær dag. Her kan man snakke med de nærmeste, hvor man kan sidde at mindes den afdøde og de oplevelser, man har haft.

Lad en professionel om de praktiske ting
Selve eksekveringen af begravelsen kan godt være en vanskelig og administrativ proces. Derfor er det en rigtig god idé, hvis man allierer sig med en professionel. En bedemand kan nemlig tage sig af alle de praktiske ting i forbindelse med en begravelse.

Gennem flere møder og samtaler kan man afstemme de forventninger, der er til begravelsen, hvorefter bedemanden efter bedste evne og erfaring, opfylder de ønsker man som nærmeste måtte have til begivenheden. Det kunne være i forhold til, hvilket tøj afdøde skal have på samt hvilke blomster, der skal være i kirken.

Tjek efter afdødes sidste vilje
En af de vigtigste ting, som man også skal kigge efter, når man mister en af sine nærmeste, er afdødes sidste vilje. Her kan der stå alt fra, hvilket tøj man ønsker at vedkommende skal have på til, om det skal være en begravelse eller bisættelse. Det kan også være andre ting, som f.eks., hvor asken skal spredes ud.

Det er ikke altid sikkert, at afdøde har en sidste vilje, men derfor er det stadig vigtigt, at man planlægger begravelsen eller bisættelsen i vedkommendes ånd. På den måde får man sagt endeligt og ordentligt farvel til den man har mistet.

Oktober 2020

Vinder

Salling Bager & Café