Foto: Mor Anna

3 steder med snasket brunsviger i Aarhus

Den 14 oktober er det Brunsvigerens Dag, og vi vil så gerne være med til at fejre den lækre, snaskede fynbo. Her er tre steder med brunsviger i Aarhus, hvor du kan få stillet din sukker-og-smør-sø-trang.

Aarhus’ bedste kage

Salling Bager & Cafe, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Salling Bager & Café vandt Smag Prisen 2020 for bedste kage, og selvfølgelig har de også det brune vidunder i montren. Du kan få den helt plain, snasket og god, eller bestille en brunsviger kagemand eller -kone med hele pivtøjet. Hos Salling Bager & Café finder du også andre danske klassikere, som trøfler, træstammer, wienerbrød og oldemorboller. Smag Prisen-vinderen har dog også en lang række sager fra det nyere, søde køkken og konditorkager, som tunesisk kaffebrød, moussekager med glaze, laktose- og glutenfri kager og veganske kager. Udover det søde har Salling Bager & Café også brød, boller og flûtes. Med 40-45 forskellige kager i disken skulle der gerne være noget for enhver kagesmag, uanset om du er til de gamle kendinge, vil prøve noget nyt eller bare have lidt af hvert.

Læs også: Læserne har talt: Her får du Aarhus’ bedste kage

En gammel kending

Schweizerbageriet, M.P. Bruunsgade 56, 8000 Aarhus C

Hos det gamle bagested og konditori Schweizerbageriet er der styr på traditionerne, og derfor er brunsvigeren selvfølgelig også en del af deres faste udvalg. Også her kan du få kagen i sin helt enkelte form eller bestille en kagemand- eller kone til en festlig lejlighed. Den gamle bygning i M.P. Bruuns Gade 56 har ligget der siden 1897, og har huset bageri og konditori siden 1898. Siden 1955 har stedet båret navnet Schweizerbageriet. I glasmontrerne og på hylderne ud mod gaden gemmer sig klassiske, danske kager i høj kvalitet. Stedet er særligt kendt for sine trøfler, som du kan få overtrukket med chokolade. Mums! I ægte konditortradition kan du også bestille fornemme kager som bryllupskager og store festkager, og til frokostsulten kan du få sandwiches og brød, som for eksempel svampet focaccia.

Fokus på råvarer og håndværk

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Mor Anna i Mejlgade lige bag Domkirken fejrer også Brunsvigerens Dag, og i denne uge har stedet helt eksklusivt fynboernes yndlingskage til salg. Det er ikke typisk en del af bageriets sortiment, men – som med alt andet på stedet – kan du bestille, hvis du en dag skal bruge en brunsviger i dit liv. Mor Anna sætter håndværket i centrum og fokuserer på råvarerne og teknikkerne bag. De koger for eksempel selv hindbærsyltetøjet til deres hindbærsnitter. Udvalget af kager varierer over året og baserer sig blandt andet på sæsonens råvarer. Du kan være heldig at støde på pain au chocolat, cremelinser, småkager, brownies og kanelsnegle med remonce og hasselnødder. Du kan også forkæle dig selv med brød i stort udvalg og sandwich, smørrebrød og salater til frokost.