Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvem der løber med prisen for Aarhus’ bedste kage i afstemningen Smag Prisen 2020.
Med 40-45 forskellige kager i disken skulle der gerne være noget for enhver kagesmag hos Salling Bager & Café i stormagasinet Salling på Søndergade.
De mange forskellige kager er da tilsyneladende også et hit hos Smag Aarhus’ læsere: Bageriet indtager nemlig førstepladsen i afstemningen Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste kage.
”Det har kæmpestor betydning for Salling Bager og for alle os i produktionen og butikken at vinde Smag Prisen. Det er en anerkendelse fra det aarhusianske folk, og det, der særligt betyder noget, er netop, at det er vores kunder, der har stemt på os. Så ved vi, at vi gør noget rigtigt. Vi er virkelig pavestolte over det, og vi er vist alle sammen lige blevet 3 cm højere,” siger en meget glad Jens Lavridsen, bagermester i Salling Bager & Café, da Smag Aarhus overrasker ham med den gode nyhed en fredag formiddag i september.
Stort udvalg af kager
Det store udvalg af kager i Salling Bager & Café har til mål at ramme så bredt som muligt – og så sætter bageriet en ære i at lave det, kunderne efterspørger.
”Vi har for eksempel flere af den slags kager, som man i fagsprog kalder 70’er/80’er-kager, og som mange andre steder er udgået: Havregrynskager, kokostoppe, kærlighedskranse og den slags. Vi laver ikke om på en succes. Hvis vi har en kage, som sælger godt, er vi ligeglade med, om det er 20 eller 40 år siden, den var en nyhed,” ” fortæller Jens Lavridsen.
Salling Bager & Café har blandt andet også konditorkager, laktose- og glutenfri kager, vegansk kage samt kager, der er inspireret af årstiden.
”Generelt for vores årstidskager gælder det, at de skal smage af det, vi sælger dem på, uanset om det er jordbær, hyldeblomst eller solbær. Køber du for eksempel vores populære jordbærtærte, skal du ikke lede efter jordbærrene, når du spiser den,” siger Jens Lavridsen.
Eget bageri i kælderen
Kagerne – og brødet – som du kan købe i Salling Bager & Café, bliver til i bageriet i kælderen i stormagasinet Salling.
”Vi har haft vores eget bageri i 30 år, og her bliver alting lavet med kærlighed fra bunden af faguddannede konditorer og -bagersvende. Vi er et håndværksbageri og fungerer som en ’normalt’ bageri – vi har blot hjemme i et stormagasin,” fortæller Jens Lavridsen.
Salling Bager & Café har åbent mandag til fredag klokken 7.00 til 20.00, lørdag klokken 9.00 til 19.00 og søndag klokken 10.00 til 18.00. Du kan tage kager og brød med dig hjem eller nyde det i caféområdet.