Foto: Pixabay

3 steder med noget and(et)

På mortensaften er der tradition for at spise and eller gås og gerne med brunede kartofler, rødkål og brun sovs. Fjerkræet kan tilberedes og spises på et hav af forskellige måder, og i anledning af mortensaften har vi fundet tre steder, hvor du kan få and og gås på anderledes måder.

Duck It!

Aarhus Street Food: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Hos Duck It kan du sætte tænderne i en lækker burger med andekød fra confiterede andelår. Burgerne fås i flere varianter med trevlet og mørt andekød, frisk salat, syltet rødkål og hjemmelavet dressing. På Duck It kan du også nyde sprøde og fantastiske pomfritter, der er stegt i andefedt. Du kan finde Duck It på Aarhus Street Food, hvor du bagefter, passende, kan få dig en pandekage med nutella fra The French Corner eller en is fra Popsicle & Cake.

Læs også: Den ”ælte-i-ælte” – Lagkagehuset fejrer bagerens fødselsdag med to nyheder

Restaurant ET

Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

På Åboulevarden finder du Restaurant ET, der serverer klassisk fransk mad med et personligt twist. Her kan du smage en fremragende Foie Gras terrine, der serveres med chutney og lun brioche. Restaurant ET er en fransk restaurant i eksklusiv brasserie-stil og med et stort udvalg af franske vine. Hvis du stadig er sulten, kan du slutte aftenen med et udvalg af oste fra det store ostebræt eller en klassisk Creme Brulée.

Klassisk Bistro 65

Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus

Oplev et stykke af Paris i Jægergårdsgade på Klassisk Bistro 65. Her kan du smage det bedste fra gåsen i den lille bistro med en helt særlig stemning. På Klassisk Bistro 65 holder de fast i traditionerne, og det er en oplevelse i sig selv at se tjenerne, som flamberer bøffer og rører tatar ved bordet, så man kan følge med i opskriften, der er hentet fra Terminus du Nord i Paris. Hvis du bestiller et glas portvin, åbner tjenerne gerne flasken på gammeldags manér med tang og ild.