3 steder med fantastisk brød i Aarhus

Brød er en kunst, nogen dedikerer deres liv til at perfektionere. Vi guider dig til tre steder med brød i Aarhus, hvor der bages, som der skal: med passion! 

Surdejsnørderi på højeste plan

Davidbreadhead Baking Studio, J. M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus C

Det hele startede på Instagram, da David begyndte at nørde med sin fascination for surdej og dele sit flotte bagværk med andre brødentusiaster. Under Corona-karantænen begyndte David at få bestillinger på sit brød, og siden da er surdejseventyret gået stærkt. Nu kan du også opleve, hvordan David mener et rigtigt surdejsbrød skal smage. I kælderen på J. M. Mørks Gade 7 finder du mikrobageriet Davidbreadhead Baking Studio, og om du ønsker et friskbagt brød eller gode råd til din egen bagning, er du velkommen hos brødhovedet David. Brødene koster 45 kroner, og du kan få fire boller for 50 kroner. Du kan også finde brød fra David Breadhead hos Nabokiosk på Ingerslevs Plads og Bill’s Coffee i Vestergade. Velbekomme!

Gluten- og laktosefri ekspertise

For Emma, Vestergade 15, 8000 Aarhus C

Der er gluten i hvede, rug, byg og havre, og derfor er det selvfølgelig en massiv udfordring, når man vil bage brød helt uden gluten. Den udfordring har For Emma taget op med en mission om at bage glutenfri brød, der ikke går på kompromis med smagen eller konsistensen, du kender fra et friskbagt brød. Hemmeligheden er at bage med naturlig glutenfri fuldkorn, fibre, frø og kerner, og så er det ovenikøbet næsten 100 procent økologisk og uden E-numre. Du kan besøge For Emma på Vestergade 15 og tage noget fantastisk brød med hjem. Du kan også købe boller, rundstykker, baguettes og andre lækkerier, som er bagt i bageriet og frosset ned, så du kan få duften af friskbagt brød derhjemme, når du varmer dem i ovnen. Ja tak!

Læs også: 3 kanongode kagesteder i Aarhus

110 års fødselsdag

Emmerys, Guldsmedgade 24-26, 8000 Aarhus C

Hvis du besøger Emmerys på Guldsmedgade, går du direkte ind i et stykke Aarhus-historie. Du kender måske Emmerys som den store landsdækkende kæde, men vidste du, at Emmerys på Guldsmedgade i år kan fejre 110 års fødselsdag? Bageren åbnede nemlig som den første Emmerys i Danmark i 1911, og man må sige, at der er sket meget siden da. Men selvom det ikke længere er selveste bagermester Jens Emmery, der ordner bagværket, kan du stadig købe lækkert, friskbagt brød. Du finder mange forskellige slags brød på menuen, men fælles for de fleste er, at de er langtidshævet, stenovnsbagt og lavet på surdej. Mmmh! Du kan også besøge Emmerys i M.P. Bruuns Gade, Bruuns Galleri, Silkeborgvej i Åbyhøj og Nordre Strandvej i Risskov. 

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.