3 byer med fantastiske smagsoplevelser

Elsker du at komme på nye madoplevelser og smage nye retter, hvor du kan blive overrasket? En af de bedste måder at udforske ny mad på, er ved at tage ud og rejse og derigennem smage mange nye retter. Men hvor skal turen gå hen? I denne artikel får du vores bud på 3 byer med fantastiske smagsoplevelser.

Paris

Den første by og et sted mange tænker på som det første, når det gælder madoplevelser, er selvfølgelig Paris.

Frankrig er kendt for at have en helt unik gastronomi, som du ikke finder lignende nogle andre steder i verden.

Den franske gastronomi er kvalitetsmad med fokus på god smag og ikke mindst ordentlige råvarer.

Med en tur til Paris kan du smage mange forskellige retter fra det franske køkken, hvor du kan blive overrasket over nye smagsoplevelser.

Det franske køkken er både kendt for god kvalitetsmad og anderledes retter. Det er fx populært at spise snegle eller frølår under et besøg til Paris. Og så hører der også de mest fantastiske desserter til det franske køkken, herunder Creme brulé og crépes der både fås til dessert og som hovedret.

Og så er der selvfølgelig de franske oste. Hvis du godt kan lide ost, er Paris uden tvivl stedet for dig. Du finder mange fantastiske og smagfulde oste – franskmændene elsker det og det gør turisterne også.

Men den franske gastronomi er meget mere end det og derfor noget der skal opleves.

 

Athen

Destination nummer to er Athen i Grækenland som uden tvivl er et besøg værd, hvis du er på jagt efter nye smagsoplevelser.

I Athen kan du smage mange gode retter fra det græske køkken, der er kendt for mange unikke retter, som skal smages i Grækenland for at du har smagt dem rigtigt.

Det gælder fx retter som en klassisk græsk salat med fetaost, tomat og oliven eller tzatziki. Selvom du kan få både fetaost og tzatziki herhjemme er det på ingen måder det samme, som når du smager det i et ægte græsk køkken.

Du kan også smage restsina, moussaka eller stifado som også er blandt de kendte retter, som mange besøger Grækenland for at smage.

Fordelen ved Athen er samtidig at du kan finde meget fantastisk mad til gode priser. Hvis du søger lidt væk fra turistområderne og finder de steder, hvor de græske beboere tager ud og spise kan du finde mange restauranter med græsk mad som grækerne godt kan lide det og til priser der ikke er tårnhøje.

 

Amsterdam

Selvom Amsterdam og Holland ikke er mest kendt for gastronomiske oplevelser, kan du finde maget lækker mad i Amsterdam og det er derfor også værd at overveje som din næste rejsedestination.

Der findes mange fantastiske restauranter rundt omkring i Amsterdam, hvor du kan smage klassiske retter fra køkkenerne i Amsterdam. Der er mange forskellige smagsoplevelser i Amsterdam, som kan danne rammer for en fantastisk tur.

Du kan både gå efter restauranter i turistområderne, hvor de gør meget ud af at vise de hollandske traditioner mens der samtidig også er mulighed for enkle retter som du aldrig går gal i byen med.

En anden mulighed er at finde nogle af de restauranter hvor de hollandske beboere tager ud og spise. Her kan du for alvor opleve kultur og lækker mad, da det ikke er turistet på samme måde.

Hvis du trænger til en afslappende aften, kan du også overveje at bestille mad hjem til hotellet og få en afslappende aften der. Du kan bestille via Hungry og benytte en rabatkode til Hungry Holland, så du får lidt rabat og dermed kan spare lidt penge på maden.

Ved at bestille mad med levering kan du stadig få en god smagsoplevelse men på en mere afslappende måde, da du ikke er ude men hjemme.