12 lækre steder, du kan stille sulten i Bruuns Galleri

Reklame: Der er masser af skønne spisesteder, du kan søge til, når maven knurrer under et besøg i Bruuns Galleri.

God mad til hele dagen

Café Karma

Brunch, frokost og aftensmad: Café Karma har det hele, uanset hvilket tidspunkt du trænger til noget godt i maven. Begynd dagen med en skøn tallerken brunch – der blandt andet byder på pandekager, røræg, skyr med mysli og camembert – eller opgradér den sædvanlige rugbrødsmad med en lidt sjovere frokost. Må vi foreslå en hakkebøf med krydrede kartoffelbåde og bearnaisesauce, fettuccine vendt i lynstegte grøntsager i en chili-tomat flødesovs eller grillet laksesteak med ris og hjemmelavet skaldyrsauce? Mums, mums og atter mums! Til aften kan du både stille den lille og store sult alt efter antal retter. Karma byder nemlig både på starters og snacks, salater, pasta, steaks fra grillen, burgere, mexicanske retter, sandwich samt desserter og kager.

Skønne caféklassikere

Café Norr

Det er klassisk cafémad af den rigtig gode slags, der er på menuen hos Café Norr. Her laves al mad fra bunden af caféens kokke, så du er sikret et friskt og lækkert måltid, uanset hvad du bestiller. Sådan! Skal det være let og sundt, så vælg én af caféens friske salater eller lette retter: Måske en salat med bagt laks, syltede rødløg, spidskål, blandet salat, syltede gulerødder, mozzarella og dressing? Må maden gerne fylde lidt mere i maven, kan du kaste dig over for eksempel tomatsuppe med kylling, omelet med kartoffel, bacon og ost eller nachos. Mmh! Af større måltider byder Norr desuden på blandt andet pastaretter, chili con carne, burger, sandwich og pizza.

Bagerens lækkerier

Cirkel Café/Brød Cooperativet

Du kan sagtens snuppe andet end godt brød med fra Brød Cooperativet, hvis du skulle blive sulten på farten. Bageren i Bruuns Galleri lokker nemlig med flere gode sager, når maven knurrer efter lidt lækkert at spise: Prøv for eksempel en stenovnsbagt pizza, en saftig burger eller en sund, mættende bland selv-salat. Mmh! Har du en sød tand, må du ikke snyde dig selv for én af de lækre kager, Brød Cooperativet byder på – for eksempel et cremet gåsebryst eller en klassisk træstamme? Har du god tid, så sæt dig til rette i den tilhørende Cirkel Café – måske med en friskbrygget kop kaffe til maden – og betragt mennesker og liv i Bruuns Galleri.

Vietnamesisk på menuen

Cu Cu

Har udrejselængslen grebet dig, så slå et smut forbi Cu Cu, Bruuns Galleris vietnamesiske restaurant. Menuen er skabt med inspiration fra det nordlige Vietnam og området omkring den gamle hovedstad Hanoi, og du kan derfor vælge mellem flere traditionelle og smagfulde retter. Sæt for eksempel tænderne i bao – en dampet bolle med fyld – eller friske forårsruller, gỏi cuốn, hvor du endda kan vælge at rulle dine egne med fyld efter eget valg. Lækkert! Af lidt større måltider byder Cu Cu blandt andet på paneret and med limesauce og ris samt vietnamesisk pandekage med bønnespirer, tigerrejer, svinekød og nước mắm. Til den søde tand kan du få chokoladekage med flydende midte eller indbagt banan, serveret med dagens is. Tjek!

Mad for enhver smag

Dalle Valle

Er I flere, der skal spise sammen, er Dalle Valle et oplagt valg: Her er nemlig et bredt menukort, der sikrer, at alle kan finde en favorit til måltidet. Stedets a la carte-menu byder for eksempel på salater, lette retter som tunsandwich og nachos, pastaretter, burgere, sandwich, oksefilet, laks og kylling samt desserter som lun æblekage, bananasplit og pandekager med nutella. Mums! Derudover kan du, hvis du besøger Dalle Valle før klokken 16.00, vælge caféens brunch- og frokostbuffet, der byder på lækkerier som blandt andet røræg, bacon, brunchpølser, frikadeller, fiskefileter, yoghurt, minicroissanter og pandekager. Om aftenen kan du ligeledes vælge aftenbuffeten med skønne retter som chili con carne, flæskesteg, rosmarinkartofler, kyllingenuggets og pommes frites.

Feriestemning i Aarhus

Den Græske Delikatesse

Drøm dig til sydlige himmelstrøg og lange, lune sommeraftener med et besøg hos Den Græske Delikatesse. Her finder du alt, hvad du har brug for til en dag eller aften med inspiration fra Grækenland. Stil sulten med en frisk sandwich med lækkert, græsk fyld – du kan også bestille en vegansk variant – eller forkæl dig selv med græske specialiteter som tapenader, feta og oliven. Alt hos det lille spisested er importeret direkte fra Grækenland, så du er sikret en autentisk oplevelse, når du sætter tænderne i sagerne. Maden kan spises on the go eller snuppes med hjem til en frokost eller et aftensmåltid lidt ud over det sædvanlige.

Thailandsk for hele familien

Det Grønne Køkken

Alt det bedste fra Thailand. Det er, hvad du får hos Det Grønne Køkken, som byder på lækkerier, du kan spise i centret eller tage med på farten. Restauranten lokker med syv lækre buffeter, hvor du selv kan blande lige nøjagtig det måltid, du craver – derefter vejes og betales din mad ved kassen. Nemt! Prøv for eksempel restaurantens kylling i sur/sød-sauce, indbagte rejer og sprøde forårsruller, og glem ikke at prøve en af de thailandske klassikere som panang, pad thai eller pad kapaw. Lækkert, lækkert og endnu mere lækkert! Har du ungerne med, vil de helt sikkert finde nogle favoritter i buffeterne, der nemlig også byder på børnevenlige retter som kyllingefrikadeller, nuggets og pommes frites.

Til den hurtige sult

Emmerys

Skal din morgenmad, frokost eller eftermiddagsmad være både nem og velsmagende? Den økologiske bager og café Emmerys har ikke bare godt brød og søde kager i disken, men også et fint udvalg af måltider til dagen. Læg godt fra start med for eksempel et stykke rugbrød med smør og et blødkogt æg, eller prøv den populære chiagrød på rismælk med havtornkompot og rugbrødscrumble. Lidt senere på dagen kan du tilfredsstille din knurrende mave med lækre frokostmuligheder som en rugbrødssandwich med for eksempel tun, chipotle og spinat, en foccaciasandwich med fennikelpølse, ost og spinat eller en sæsonsalat. Er det blot den lille sult, der nager, kan du købe et pølsehorn eller et chokorug med på farten.

Nem mad med kaffe til

Espresso House

Nogle gange må det gerne bare være nemt og bekvemt, og selvom navnet indikerer noget andet, kan du sagtens få stillet sulten hos Espresso House. Kaffebaren tilbyder nemlig både bagværk, salater, sandwich og tærter, så du kan nyde et let og lækkert måltid. Med kaffebarens mange mokkamuligheder vil det være oplagt at snuppe en god kop kaffe til: Vælg for eksempel en klassisk, cremet cappuccino, en stærk espresso eller en iskold, sød Frapino. Vil du have andet i koppen end kaffe, har Espresso House også gode teer, chai latte og varm chokolade på kortet. Slå dig ned ved kaffebarens hyggelige borde, og nyd pulsen i Bruuns Galleri, eller tag mad og drikke med dig ud i Aarhus.

Sprøde sandwich og lækker juice

Joe & The Juice

Hos livlige Joe & The Juice kan du slå dig ned dagen lang til en bid mad og – selvfølgelig – en lækker, frisk juice. Bestil en af stedets sprøde, varme sandwich, mens du spekulerer over, hvilken af de mange juicer, du vil forkæle din krop med. Vi advarer på forhånd: Det kan være rigtig svært at vælge! Joe & The Juice er desuden et superhyggeligt sted at hænge ud – enten alene eller sammen med vennerne – så rund eventuelt dit besøg af med et forfriskende ingefærshot, en fyldig milkshake eller en friskbrygget kop kaffe, mens du nyder juicebarens energi og fede musik.

Tyrkiske fristelser

Marmaris

Skriger din mave på fast food af den rigtig gode slags, så læg vejen forbi Marmaris. Her kan du bestille et lækkert pizzaslice – eller en hel pizza, hvis du er ekstra sulten – en pita med sprød falafel eller en fristende kebab- eller kyllingerulle. Slå dig ned i det hyggelige lokale, hvis du vil nyde maden på stedet, eller tag det med hjem til et både nemt og velsmagende måltid. Marmaris gør en dyd ud af at bruge gode råvarer, priserne er yderst rimelige, og betjeningen venlig og imødekommende – what’s not to like?

Burgere og sandwich til alle

Sunset Boulevard

En rigtig god burger eller sandwich skal man ikke kimse ad, og hos Sunset Boulevard kan du uden tvivl få tilfredsstillet din trang til brød med fyld. Her rummer burgermenuen både klassiske varianter, men også mere utraditionelle muligheder som for eksempel Hereford Bearnaise med Herefordbøf, cheddarost, peberbacon, pickles, bearnaisemayonnaise, bløde stegte løg, løg og icebergsalat. Er du mere i humør til en sandwich, kan du vælge mellem fristelser som Tasty Tuna og Ham & Cheese – og glem ikke en omgang pommes frites, Chili Cheese Bites eller Crispy Chicken Tenders on the side! Er du i humør til noget sødt, kan du runde af med en milkshake, Ice Cream Pop eller cookie.