10 skarpe til Sidsel fra Sidsel&Lasse

10 skarpe til Sidsel fra Sidsel&Lasse

af -
Foto: Sidsel&Lasse

INTERVIEW Sidsel Hilding-Hamann fra den populære blog Sidsel&Lasse besvarer 10 skarpe spørgsmål om hendes gastronomiske Aarhus.

Siden 2009 har det aarhusianske par Sidsel Hilding-Hamann og Lasse Rasmussen inspireret til mode, mad, rejser, uddannelse og musik på deres populære blog Sidsel&Lasse. Vi har mødt Sidsel Hilding-Hamann, som her gør dig klogere på sit gastronomiske Aarhus.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du sidst spist?
Den sidste restaurant, jeg spiste på, var MASH sammen med min kæreste Lasse og vores community manager hos blognetværket Bloggers Delight, Christina. Vi var inviteret ud af hende, så vi lige kunne vende verdenssituationen og blogosfæren sammen.

Hvad er din yndlingstakeaway i Aarhus?
Lasse og jeg har haft fuldtidsjobs siden august, så vi er begyndt at frekventere et bestemt sted meget ofte, nemlig Orientalsk Køkken, der ligger få skridt fra vores hjem. Her kan man få virkelig god og krydret orientalsk mad med masser af friske, sprøde grøntsager og thaibasilikum. Vi bestiller altid en Wok2Go til deling med enten reje- eller oksekødssalat til forret og andesteg med rød karry eller oksekød i panangkarry til hovedret. Til 100 kroner for to retter er det virkelig et godt og billigt måltid.

Hvor tager du hen for en virkelig god kop kaffe?
Kaffebaren La Cabra er virkelig blevet mit sted. Der er simpelthen så hyggeligt, og så er der bare ikke noget, der slår Graven på en søndag i solskinsvejr. La Cabra er en vinder, både fordi de serverer veltillavet kaffe, og fordi de har sindssygt godt bagværk. Hvis ikke man har prøvet en bolle med gammelknas eller en kanelsnurre derfra, så skal man gøre det, så snart lejligheden byder sig!

Hvilket spisested ville du ønske, at kun du kendte til?
Helt klart bistroen Oli Nico i Mejlgade. Det er simpelthen blevet så populært et sted, at det næsten ikke er til at få bord dernede længere. Deres dagens ret bliver ofte så hurtigt udsolgt, at man må gå forgæves. Men jeg forstår det jo godt, for de laver rigtig god bistromad til virkeligt små priser.

Hvad er det mest oversete sted at spise lige nu?
Restauranten Frederiksgade 42 burde virkelig få en masse omtale og ros. Det er fedt at se, at stedet med sit delemåltidskoncept og mange grøntsager på tallerkenen tør gøre noget anderledes i en by som Aarhus. Stedet er hyggeligt og har god betjening, og retterne er veltilberedte og udfordrer smagsløgene lidt.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Hvis jeg virkelig skal forkæle mig selv, køber jeg brød og chokoladecroissanter fra bageren Briancon på Åboulevarden med hjem til weekendmorgenbordet. Det er den bedste start på dagen, man kan få!

Hvad savner Aarhus på den gastronomiske front?
Efter min mening mangler vi i Aarhus flere steder, som tør gå all in på at dyrke det konceptuelle og den helstøbte oplevelse, hvor der er tænkt over maden, drikkelsen, servicen, indretningen, musikken og den visuelle identitet. Dertil savner jeg virkelig en café, der dyrker brunch-konceptet, ligesom mange caféer gør det i New York, Sydney, Barcelona og andre storbyer. Jeg vil have store pandekager, french toast, granola og eggs Benedict!

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Det må være på den familiedrevne restaurant Terme i bjerglandsbyen Pigna i Ligurien, Italien, som har en Bib Gourmand i Michelinguiden. Retterne følger sæsonen, og hvis man kommer på det rigtige tidspunkt, kan man – som jeg var det – være heldig at sætte tænderne i de mest himmelske tortellinier fyldt med friske svampe fra Piemonte. Så sidder man dér i sin havestol og kigger ud over landsbyen, mens bedstefar-Terme trancherer kødet. Mormor og datter er i køkkenet, og søn og barnebarn serverer og agerer værter. Det er et helt særligt sted og virkelig en oplevelse værd.

Hvad er din livret?
Selvom det næsten gør ondt i hjertet at skulle vælge bare én ret, må det være and a la Mortens Aften, som jeg for nylig fik hjemme hos mine forældre. Der var rosastegt and, kartofler, tyttebærsyltetøj, stegte æbler fra haven, grønkålssalat med appelsiner og valnødder og så selvfølgelig andesovs, som kun min mormor – og nu mor – kan lave den. Den ret kan bare noget, fordi der er så mange velsmagende elementer, der spiller sammen. Fedmen, syren, sødmen, det bitre og friske. Og så er jeg bare en sucker for and, der smager intenst og lidt vildt-agtigt.

Hvilken gastronomisk oplevelse vil du gerne opleve i 2015, hvis alt var muligt?
Jeg har stadig de helt store Michelin-oplevelser herhjemme til gode. Desværre missede jeg chancen for et besøg på Frederikshøj for nylig, hvilket jeg er brandærgerlig over, så Frederikshøj må nok blive førstevalget. Og så må jeg tage de resterende 17 hen ad vejen!

Marie Larsen
Kæmpe dessertentusiast. Kan selv i søvne redegøre for, hvad desserten stod på under besøget på en given restaurant for år tilbage (det kniber dog ofte med at huske de salte retter). Desuden cand.mag, tidligere underviser og glad fritidsbager.