INTERVIEW Den aarhusianske freelancefotograf Marianne Jacobsen har mere end 135.000 følgere på Instagram og besvarer her 10 skarpe spørgsmål om hendes gastronomiske Aarhus.
Den passionerede freelancefotograf Marianne Jacobsen følges på sin Instagram-profil af 135.000 fans fra hele verden, der sætter pris på hendes æstetiske billeder af mad, design og indretning. Den 42-årige aarhusianer har fotograferet alt fra en bager i East End Market i Orlando og Michelin-restauranter i Aarhus til Dorchester Collection’s Hotel Eden i Rom, men hvor går hun ud og spiser i Aarhus? Og hvad er hendes yndlingstakeaway? Vi har spurgt hende.
På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Sidst jeg var ude og spise, faldt valget på Michelin-restauranten Gastromé i Rosensgade. Efter at have skudt billeder af deres sublime mad for madmagasinet Copenhagen Food, var jeg nødt til selv at prøve det. Så jeg tog min kæreste med, og vi nød begge maden, den gode service og personalets store viden om maden.
Hvor tager du hen i Aarhus. Hvis du skal have gode drinks?
Når jeg skal have drinks, tager jeg på cocktailrestauranten St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade. De serverer fancy, men gode drinks, og det er et fedt koncept med forskellige cocktails til de forskellige retter. Og igen er jeg vild med indretningen, hvor de har bibeholdt den gamle apotekerstil og tilført noget dansk design.
Hvor går du hen for at gå et godt glas vin?
Jeg vil tage hen den forholdsvist nye vinbar S’vinbar i Klostergade, som jeg desværre aldrig har prøvet. Når man går forbi, ligner det, at der altid er god stemning, og så ser meget det autentisk ud. Jeg kan godt lide, hvis indretningen er nordisk, lys og minimalistisk.
Hvad er dine favoritrestauranter i Aarhus lige nu?
Gastromé er som nævnt en ny favorit. Men ellers ender jeg ofte på Restaurant Dauphine i Frederiksgade, hvor de tager hånd om én, og hvor tjenerne altid har god tid til dig. Der er en dejlig fransk stemning, fransk musik, og så har de styr på det, de laver.
Hvad synes du er det mest oversete sted at spise i Aarhus?
Den er nok ikke overset, men kaffebaren La Cabra er i hvert fald stærkt undervurderet. De serverer en virkelig god, nordisk og mild kaffe, og så elsker jeg, at de er så nørdede og går så meget op i kaffe. Cool sted!
Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Jeg har set nogle billeder på Instagram af en café med betongulve og marmorborde. Hvis byen kunne få en kaffebar eller et kagested i den stil, ville jeg være glad. Og så skal sælge macarons a la dem, man kan få hos delien F Høj på Grønnegade.
Hvad er din yndlingstakeaway i Aarhus?
Hos pizzastedet Casa Mia på Trøjborg, som er indbegrebet af ægte italiensk pizza. Her finder du byens bedste pizzaer med tynde bunde og en perfekt mængde fyld. Min yndlingspizza er den med parmaskinke, rucola og parmesanost.
Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Jeg køber gode lokale råvarer fra en lokal landmand til at lave en rigtig lækker gryderet, eksempelvis coq au vin. Kødet købes hos en slagter, så kvaliteten er sikret. Til dessert skal der stå chokolade, og helst flødeboller fra Summerbird og italiensk is fra Paradis Is på bordet. Så finder jeg en rødvin frem enten fra gemmerne eller Vinoble i Guldsmedegade.
Hvad er det bedste madfoto, du nogensinde har taget?
Det var de billeder, som jeg tog på Gastromé i sommers til madmagasinet Copenhagen Food. Det ene var af noget is, og det andet fjerkræ. Billederne kan ses på min hjemmeside.
Hvad er dine tre bedste råd til at tage gode madfotos?
Først og fremmest er naturligt lys altafgørende. Det må dog heller ikke blive for meget af det gode, så undgå stærkt sollys. Derudover er et godt spejlreflekskamera altid en fordel at have. Sidst men ikke mindst er det godt, hvis man har sans for at finde den rette vinkel, så maden fremstår bedst muligt.
Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Det er næsten umuligt at vælge, men det må nok blive desserten, jeg fik på Gastromé. Det var en smukt anrettet tallerken med rabarberis serveret med marengs, som smagte himmelsk. Ellers må det blive nogle fantastiske guldæg med navnet ”Guldkaramel, saltkaramel, havtorn og guld”, som jeg fik servereret i et smukt træfad på en bund af halm hos Michelin-restauranten Kokkeriet i København. Det er vist ret tydeligt, at søde sager er min favorit, når det kommer til mad.