10 skarpe til Laura fra Twin Food

10 skarpe til Laura fra Twin Food

af -
Foto: Twin Food (Laura th.)

INTERVIEW Den aarhusianske blogger Laura Overgaard fra den populære madblog Twin Food fortæller her om sine yndlingssteder i Aarhus.

De aarhusianske tvillinger Laura og Christine Falkensteen Overgaard er bedre kendt som de to populære piger bag madbloggen Twin Food, hvor de inspirerer deres mange tusinde følgere med opskrifter på sunde og syndige retter. Hvor mon de tager hen, når de skal have én på den gastronomiske oplever i Aarhus, og hvilke steder tyr de til, når SU-budgettet strammer? Her har vi stillet Laura 10 skarpe spørgsmål.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Det var på Frederikshøj i forbindelse med et bloggerarrangement med søde mennesker fra både Finland, Norge, Sverige og Danmark. Maden var meget lækker og virkeligt flot præsenteret. Menuen tog udgangspunkt i Game of Thrones-universet og afspejlede et bestemt afsnit fra serien. Eksempelvis var desserten et drageæg, som viste sig at indeholde en smagfuld kombination af chokolade og banan.

Hvad er din yndlingstakeaway i Aarhus?
Det må være den italienske Il Mercatino i Mejlgade. Når Christine og jeg bestiller takeaway, er det ofte pizza, og vi synes simpelthen, at det er her i Mejlgade, at Aarhus’ bedste pizzaer laves. Udvalget af fyld er stort og spændende, og går man ikke lige efter pizza, kan man hos Il Mercantino desuden købe lækre, velsmagende sandwiches og de fineste italienske specialiteter.

Hvor tager du hen i Aarhus for en virkelig god kop kaffe?
Der er specielt to steder, som jeg tager til. Først og fremmest kaffebaren Street Coffee, hvor man får supergod kaffe. Udvalget er stort, så det kan være svært at vælge fra menuen, men både min søster og jeg er især vilde med deres kolde drikke om sommeren. Kaffebaren Bill’s Coffee i Vestergade er også lækker. Den ligger i et lille, fint bindingsværkhus og serverer blandt andet takeaway ud af vinduet til gaden. Det er så hyggeligt at se på.

Hvilket spisested i Aarhus ville du ønske, at kun du kendte til?
Uh, den er svær, men hvis jeg skulle vælge ét sted, ville det være madbodegaen Vesterlauget i Vestergade, der serverer lækre og prisvenlige retter. Stedet er ofte fyldt godt op med mennesker, og det kan være svært at få plads. Hvis jeg var den eneste, der kendte stedet, ville jeg da være sikker på at få et bord!

Hvor tager du hen for at få god mad, der passer SU-budgettet?
Her må jeg igen sige Vesterlauget. Hvis maden skal være god, men ikke for dyr, er det en sikker vinder. Stedet har altid en prisvenlig dagens ret, som man med garanti bliver mæt af. Derudover er Il Mercantino også en god kandidat til et sted, hvor man kan købe aftensmad, der passer SU-budgettet. Her bestiller jeg tit panini, og så har jeg en stor svaghed for deres vitello tonnato-sandwich med kalvefillet, tuncreme og tomat. Den er lidt snasket, men nøj, hvor smager den godt!

Hvad er det mest oversete sted at spise i Aarhus lige nu?
Jeg ved ikke, om det er overset, men nogen gange glemmer Christine og jeg den hyggelige Café Fika i Jægergårdsgade. Det er et forholdsvist lille sted, så det er ikke altid let at få bord. De tilbyder sunde, økologiske alternativer og har både sandwich, salater, tærter, falafler og lækre søde sager.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Grøntsagstorvet på Ingerslev Boulevard om onsdagen eller lørdagen har utroligt mange lækre ting. Her kan man snildt finde noget, som man ikke lige ville falde over nede i supermarkedet. Hvis der skal god tapas på bordet, tager jeg også gerne i Delien i Jægergårdsgade eller i Salling Super på Strøget. Desuden skal man ikke kimse af grønthandleren i Klostergade.

Hvad er din livret?
Det er sådan et spørgsmål, der er virkelig er svært at svare på, for hvor er der bare mange gode retter derude! Jeg har dog nærmest altid har lyst til er en lækker, cremet risotto. Det er en ret, som kan varieres ud i det uendelige alt efter sæson eller humør.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Jeg elsker desserter og søde sager, og jeg har mange dejlige madoplevelser fra den lejr. Men faktisk er jeg vild med det meste mad, og selv simple retter som eksempelvis en god omgang spaghetti kødsovs toppet med rigeligt parmesan kan blive en uforglemmelig oplevelse, hvis bare man befinder sig i det rette selskab.

Hvilken gastronomisk oplevelse vil du gerne opleve i 2015?
Jeg har endnu ikke haft tid til at besøge Pica Pica, som åbnede tidligere på året. Det er en vinbar, hvor der satses på spanske lækkerier både på tallerkenen og i glasset. Rygterne siger, at det er et rigtigt hyggeligt sted, og så kan man få et glas vin for bare 50 kroner.

Marie Larsen
Kæmpe dessertentusiast. Kan selv i søvne redegøre for, hvad desserten stod på under besøget på en given restaurant for år tilbage (det kniber dog ofte med at huske de salte retter). Desuden cand.mag, tidligere underviser og glad fritidsbager.