Foto: Mia Gardum

Blogger Mia Gardum: Her spiser jeg ude i Aarhus

Den aarhusianske blogger Mia Gardum lancerer snart sin første kogebog. Hvordan ser hendes gastronomisk Aarhus ud? Vi har spurgt.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Efter at Aarhus Street Food, Aarhus Central Food Market og sommerens madmarkeder er kommet til Aarhus, er det faktisk sjældent, jeg vælger den traditionelle restaurant. Sidst jeg spiste ude, var det derfor hos Aarhus Street Food, hvor jeg fik en virkelig lækker og spicy ramen-suppe.

Hvad er din favoritrestaurant i Aarhus lige nu?
Igen må jeg smide ros efter madmarkederne og de nye steder med street food i Aarhus. Hvis det skal være en restaurant i mere traditionel forstand, vil jeg vælge Langhoff & Juul i Guldsmedgade, fordi de laver skøn rustik og nordisk mad med fantastiske råvarer.

Hvor går du hen for at få et godt glas vin i Aarhus?
Jeg er vild med vinbaren Pica Pica på Vester Allé. Jeg synes, at drengene bag virkelig har formået at skabe et fedt og stemningsfyldt koncept. Jeg har endnu ikke besøgt MasVino Vinbodega på Klostergade, der er deres nyeste skud på stammen, men jeg ser frem til det.

Hvor tager du hen i Aarhus, hvis du skal have en god øl?
Jeg elsker spisestedet Le Coq i Graven. Mest af alt på baggrund af atmosfæren, bordfodbolden og den skønne placering i Latinerkvarteret, som er mit yndlingsområde i byen.

Hvad synes du er det mest oversete sted at spise i Aarhus?
Jeg må lige smide lidt kærlighed efter Falafel King ved rutebilstationen. Jeg ved godt, at det ikke er så connoisseur-agtigt et valg, men de laver simpelthen byens, hvis ikke Danmarks, bedste falafler, og jeg forstår ikke, at flere ikke kender til dem!

Hvad mener du, at Aarhus mangler på den gastronomiske front?
Vi mangler restauranter i mellemklassen, som ikke serverer cafémad. Hvis man skal spise til 100-150 kroner, bliver det hurtigt en salat, burger eller en tur på restauranten Sct. Oluf i Mejlgade, hvilket også er fint nogle gange. Men jeg synes, at vi mangler mere etablerede restauranter med god stemning og originale menuer i den prisklasse. Derfor glæder jeg mig virkelig til, at Madklubben åbner i Aarhus, deres restauranter er en favorit, når jeg er i København.

Hvor går du hen, hvis du skal have byens bedste takeaway?
Enten Falafel King eller den mexikanske Chido, som laver virkelig lækker mexikansk takeaway. Jeg får altid en “you pick”-bowl, hvor man selv mikser, og så vælger jeg ekstra bønner, masser af grønt og dobbelt guacamole, deres guac er altid lige i skabet!

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Jeg elsker at tage til på grønttorvet på Ingerslev Torv og købe masser af grøntsager. Gode og økologiske grøntsager er den største luksus for mig!

Hvor tager du hen, hvis du skal blogge “ude i byen”?
LYNfabrikken i Vestergade. Det er to minutters gang fra min lejlighed, og jeg elsker stemningen hos dem. Faktisk blev langt størstedelen af min kogebog skrevet der.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Jeg fik et helt fænomenalt måltid på Michelin-restauranten Béns d’Avall på Mallorca i sommers i anledning af mine forældres sølvbryllup, og det var virkelig fantastisk. Aldrig har jeg fået så veltilberedt fisk, og vinen var så lækker. Herhjemme lavede min kæreste og jeg sidst vi var i sommerhus den lækreste torsk bagt med hvidvinssauce og grøntsager, og det var også ret fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Der er simpelthen bare ikke noget som hjemmelavet mad.

Du kan se Mias blog her