Foto: Klidmoster.dk

10 skarpe til Malou fra Klidmoster.dk

INTERVIEW Madbloggeren Malou Rotvel Pagh fra Klidmoster.dk afslører sine yndlingssteder at spise ude i Aarhus.

En af de mest populære aarhusianske madblogs er Klidmoster.dk, der skriver om alt fra hjemmelavet økologisk mad til besøg på Michelin-restauranter. Bag facaden på madbloggen står den faguddannnede gastronom og tidligere vinder af DM for caterelever Malou Rotvel Pagh, og hun fortæller her om sine gastronomiske yndlingsspot i Aarhus.

På hvilken Aarhus-restaurant har du senest spist?
Jeg har senest haft den store fornøjelse at spise på den nyåbnede restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg syd for Aarhus. Der dumpede en invitation ind fra TV2 Østjylland, som jeg på ingen måde kunne sige nej til. Så jeg blev sendt ud på restauranten for at få den helt store omgang og derefter inviteret ind i programmet Kulturkampen for at fortælle om middagen og oplevelsen. Formålet var at sætte fokus på gastronomi i provinsen.

Hvad er dine favoritrestauranter i Aarhus?
Åh, det er et rigtig ømt punkt. Det er nemlig en stor sorg for mig, at Miró ved Vester Allé har drejet nøglen om, for det var et sted, jeg kom igen og igen. Men andre steder jeg også er meget begejstret for er Restaurant ET på Europaplads, Mefisto i Latinerkvarteret og bistroen Klassisk 65 på Jægergårdsgade. Jeg har derudover min faste gang på Memphis Roadhouse på Åboulevarden, hvor jeg i skrivende stund har været 163 gange.

Hvor går du hen for et godt glas vin i Aarhus?
Jeg går sjældent ud og drikker vin, uden der følger et måltid mad med. Er mere G&T’s og gode cocktails, som jeg gerne indtager på cocktailbaren Barstart under Clemens Bro.

Hvor tager du hen i Aarhus for at få en god øl?
Jeg tager enten på Cockney Pub ved Magasin eller Fermentoren på Nørregade. Begge steder har de mange spændende øl på fad. Leder altid efter den mørkeste og ondeste øl de har på lager.

Hvad er det mest oversete sted at spise i Aarhus?
Det er Restaurant Kohalen på havnen. Der er ikke mange, der har hørt om stedet, kun stamkunderne, som til gengæld er meget dedikerede. Så husk at bestille bord. Det er kæmpe portioner uprætentiøs mandfolkemad, som sidder lige i skabet.

Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Vi mangler virkelig en ordentlig autentisk indisk restaurant. Der skal være meget mere smæk på smagen, end det der findes nu. Jeg er altid SÅ misundelig, når jeg er i København, over alle de fantastiske indiske spisesteder der er derovre.

Hvor går du hen for at få byens bedste takeaway?
Jeg køber faktisk forbavsende lidt take-out. Jeg bor helt ude i Viby, så det meste er kedeligt, inden det når frem. Så hellere hoppe på en bus og tage ind på Memphis Roadhouse og tage resterne med hjem.

Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Hvis jeg virkelig skal give den gas på selvforkælelsen, går jeg ned til slagteren i Salling Super og køber en stor Côte du Boeuf, uden at kigge på prisen. Det er de røde bøffers Rolls-Royce. En kogt broccolibuket og lidt hjemmelavet kryddersmør, det er alt hvad der skal serveres til.

Hvilke råvarer er du vild med lige nu?
Jeg har for nyligt lært at spise ost, sådan for alvor. Så jeg er ved at spise mig igennem Arla Unikas sortiment. Kan slet ikke få Havgus og Gammel Knas nok.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Det var på Michelin-restauranten Eleven Madison Park i New York sidste sommer. Jeg fik en frokost med 16 retter og fuld vinmenu plus en ekstra ret i køkkenet. Jeg har aldrig oplevet så stor respekt for råvarerne. Deres tre Michelin-stjerner er meget velfortjente – samt deres placering som nr. 3 på listen over verdens 50 bedste restauranter. Frokosten var i forbindelse med mit første møde med to dansk/amerikanske læsere af min blog, som havde sat mig stævne der. Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer!