Foto: Valdemarsro

10 skarpe til Ann-Christine fra Valdemarsro

INTERVIEW Ann-Christine fra bloggen Valdemarsro.dk er en af Danmarks mest populære madbloggere. Men hvor spiser hun, når hun går ud? Det fortæller hun i dette interview.

Ann-Christine Hellerup Brandt har siden 2007 været kvinden bag Valdemarsro.dk, der i dag er en af Danmarks største mad- og livsstilsblogs. På bloggen inspirerer hun sine læsere med et univers fyldt med mad, rejser, indretning og hverdagsbilleder, og sidste år kom inspirationen på bogform i form af kogebogen “Opskrifter og små glimt af hverdagslykke”. Hvad de færreste nok ved er, at Ann-Christine bor i det sydlige Aarhus, og her fortæller hun om sit gastronomiske Aarhus.

Hvor har du senest spist ude i Aarhus?
Det var i forrige uge på Café Hack ved Aarhus Teater sammen med min mand Martin. Han havde fået et gavekort dertil fra sine kollegaer i forbindelse med jobskifte.

Hvad er din yndlingstakeaway i Aarhus?
Når vi henter takeaway, står valget ofte mellem sushi eller pizza, og skal det være pizza, så er Delizioso i Åbyhøj stedet med byens bedste ægte italienske pizzaer. Nummer 92 med salsicciapølse er altid blandt de tre pizzaer, vi køber.

Hvor tager du hen for en virkeligt god kop kaffe?
Jeg tager på Great Coffee i Klostergade, når jeg skal have den bedste kaffe og en hyggelig stemning. Jeg er dog også ret glad for La Cabra i Latinerkvarteret.

Hvad er det mest oversete spisested i Aarhus lige nu?
Der er vældigt mange frokoststeder i byen, og de gode steder kan godt drukne lidt i mængden. Blandt mine favoritter er de super lækre sandwiches fra Bernth & Co i Borggade. De fortjener virkelig at blive fremhævet. Gode råvarer og velsmag – helt enkelt.

Hvor køber du ind, når I skal forkæles gastronomisk derhjemme? 
Så handler jeg stort ind hos den fantastiske nye butik Smagsgiveriet på Marselis Boulevard. Her kan jeg købe lækre grøntsager, god ost og det bedste, økologiske kød fra Troldgården og Gothenborg. Det er virkelig toppen!

Hvad savner Aarhus på den gastronomiske front?
Jeg synes virkeligt, at Aarhus er i stor udvikling og har rigtigt meget godt at byde på. Jeg kunne dog godt ønske, at Meyers slog sig ned i Aarhus med sin kombination af deli, spisehus og bageri. Det ville være et hit! Og en rigtigt god vietnamesisk restaurant med ægte vietnamesisk mad ville også være mere end velkomment.

Hvad er din livret?
Umuligt spørgsmål! Jeg kan ganske simpelt ikke vælge en livret, for der er så mange. Jeg har virkelig en forkærlighed for både det helt enkle, simple italienske køkken med få gode råvarer, for det indiske køkken med alle de varmende krydderier, for det mexicanske og det vietnamesiske køkken. Mad, der er lavet med kærlighed og rigtig gode råvarer, det er nok kernen.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Et fantastisk måltid er for mig en kombination af selve maden, stemningen og dem, jeg spiser maden i selskab med. Jeg er heldig at have så mange fantastiske madoplevelser både i Danmark og på rejser, så det er svært at vælge én. Men den første, der dukker op i tankerne, var et måltid, vi spiste i et gadekøkken i Hanoi. Fantastisk mad, friske råvarer, vildt god stemning ved alle bordene, og børnene nød det og legede med de andre børn.

Hvilken gastronomisk oplevelse vil du gerne opleve i år?
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spise på Restaurant Pondus i Aarhus inden så længe. Jeg var forbi for nogle år siden til Aarhus Festuges arrangement ‘Forsmag på gadeplan’ og spiste en dessert, som gjorde et fantastisk indtryk. Jeg fik smag for mere. Et sted med god stemning og økologisk, lækker mad.